Soğuk, Ekmek ve Kitap

Çarşambaya bir yakıştırma bulamadım:)) Dün öğleden sonra Efes'le eve gittik. Bizden sonra Bilge geldi. Efes' le tepiştiler, çok komiktiler. Çamaşır makinesini çalıştırdım, evde kepek unu varmış, hemen ekmek hamuru mayaladım. Ben spordan gelene kadar  çamaşırlar bitmiş, hamur kabarmıştı. Ekmekleri fırına atıp, çamaşırları astım. Koca akşam yemeği hazırladı. Onlar yerken ben de pazardan aldığım yeşil domateslerle turşu yaptım. Biraz da yemek yapayım diyordum ama baktım Koca pek bir hevesli mutfakta dolanıyor, orayı burayı düzeltiyor, hiç bozmayım diyerek hemen mutfaktan sıvıştım. Bilge' ye Türkçe testleri vermiştim, sonuçları kontrol ederken çok yanlışı çıktı. Ben deli oldum, o umursamadı. Sonlara doğru soruları hep yanlış çıkanlar babama sorarak işaretlemiştim dedi. Ben de babana bile güvenmeyeceksin o vakit diye kükredim. O kalktı piyano çaldı, Ben soğuyan ekmeklerin tadına baktım. Birini Efes' le anında gömdük. Nasıl iştahla yiyor anlatamam. Sabah yarım ekmek  kalmıştı onu da paylaştık artık:)) Bugün marketten biraz un stoklamalı.
Dün Bir bölüm This İs Us ve bir bölüm Alias Grace izledim. Erken yatmayayım diye yarı uyur yarı uyanık Jean-Louis Fournier ' in  Kuzeyli Annem kitabına başladım. Fournier külliyatını tamamladım sanıyordum ama sunuş yazısından bir kitabını atladığımı fark ettim. Muzip Tanrı. Onu da bu yıl bitmeden araya sıkıştırmalı.

Hava soğudu, sabahları buz gibi. Bu sabah Efes küçük bir ejderha gibi ağzından dumanlar çıkartıyordu:)) Bu arada son bir haftadır üst komşudan gelen seslere kulak kabartmak zorunda kalıyorum. En iyi ihtimalle evde bir canavar besliyorlar çocuklarından sonra, en kötü ihtimalle su borularında ciddi bir sorun var. Beni uykumdan uyandıran sesin onları rahatsız etmemesi tuhaf. Kapı gıcırtısından, çocuk çığlığından daha korkunçlu bir ses.

Ama hakkını yemeyeyim saatim sekiz saat uyuduğumu gösteriyor, uzun zamandır bu kadar uzun uyumamıştım. Sabah çıkmadan yemek mevzusunun bir kısmını hallettim sayılır. Mantar çorbası ve sote yaptım. Akşama bir de pilav yaparım  oh mis. Hâlâ dolapta kabak tatlısı var, sanırım çok uzun bir süre kabak görmek istemiyorum:(( Öğleye  kadar işle ilgili sevimsiz telefon görüşmeleri yapmam gerekiyor. alacak verecek işleri hadi ben kaçtım.

Yorumlar

  1. Muzip Tanrı'yı yazın okudum ben ve evet çok komik :)Keşke Ankara'da iken verseydim. Paketin bugün, en kötü ihtimal yarın gelir, afiyetle ye...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim, hafta sonu alacağım Muzip Tanrı' yı. Paketim kuş olup geldi hem de içinde güzelliklerle, çok teşekkür eder, kocaman öperim.

      Sil
  2. Sen okumadın mi Muzip Tanrı’yı? İnanamıyorum senden önce okuduğum ikinci kitap oldu, sen şimdi ilki hangisiydi diye düşünürsün Tirza ☺️

    YanıtlaSil
  3. Böyle mis gibi ekmek olursa ben de götürürüm deli gibi :) Efes ağzının tadını biliyor tabi :))

    Bizde çarşambaya çarşafa dolandı derler ;) Duymuşsundur muhtemelen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şebnemcim, evet biliyor ağzının tadını. Ay duymaz mıyım:))

      Sil
  4. Seneler önce işten eve giderken dinlediğim programdaki adam çarşamba,la bambaaa diye bağırırdı. Nasıl aklıma yer etmişse. Bak sen kullan diye unutmamışım :)

    Benim çamaşır makinamın alt katta çıkarttığı sesi duyduğumda tamirci çağırmıştım. Bana gelmiyordu o kadar ses. Duymayabilirler, söyle istersen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handancım la lambaa yazdım kenara:)) Kapıyı sırf bu yüzden çalmak istemiyorum, bir türlü karşılaşamadık dışarıda da:))

      Sil
  5. Soğudu bizim buralarda, dün ilk kar yağdı bile.. Ekmek leziz gözüküyor.. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ezgi, artık zamanı ama sonbahar da pek güzeldi:)) teşekkür ederim.

      Sil
  6. Bu ekmeğe gömülmeyen var mıdır Allah aşkına 😀 nasilda güzel gözkyor. Ay masallah masalalh esiniz is yapıyorsa aman diyim vurun tahtaya ve çır çıkarmayın. Herkese nasip olmaz bu şenlik 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Annesinin Prensesi, teşekkür ederim, arada bir hamaratlığı tutuyor her zaman olmadığı için de hala şaşırıyorum:))

      Sil

Yorum Gönder