Dün işe gitmedim ya hani, pek güzel oldu. Telefon kulağıma yapışık bir ara nefret ettim kendimden. Öğlene kadar ara ara kitap okuyup dizi izledim. The 100 diye bir diziye başladım. Dünyada nükleer bomba patlatıp içine eden uzun süre bir uzay istasyonunda yaşayan, oranında anasını ağlatınca   dünyaya geri dönmeye çalışan insanlar  falan filan. Başladım ya bitirmezsem olmaz böyle de takıntılarım var işte. Bilge gelmeden dışarı çıktım. Efes' e balık kraker alacaktım elim kolum dolu eve geldim.Bir de Ptt' ye uğrayıp gaz aldım.İlk defa hiç sıra yoktu, pek sevindim. Eve geldim, yeşil mercimek haşladım.Sonra yemeğini yapmaya üşenip uyduruk salatasını yaptım.Bilge geldi.Dili şişmiş çocuğumun okulda,  anlattı da anlattı. Bir ara içim geçmiş Efes ıslak burnuyla beni  dürtünce kendime geldim. Koca gece yarısı döneceğini haber verdi. Köfteyi yaptım, yanına da makarna Bilge karnını doyurdu.İyice Küçük Emrah havasına giren Efes' i dışarı çıkarttım. İki gündür taktı aynı arabanın sol tekeriyle tamponu arasına işiyor. Yapma etme yok.Arabanın sahibi adam o anda çıksa s...tık ne diyeceksin. Sabaha kadar kim bilir kimler neler yapıyor arabana desen olmaz, köpekler böyle haberleşiyor kesin oraya daha önce başka bir köpek işemiştir, benimki başlatmamıştır desen hiç olmaz.Arabanın da sahibinin erkek olduğunu düşünüyorum nedense, kadınsa zaten hiç şansımız yok iki kere s...tık. Tam arabanın yanından geçerken uzaktaki kuyrukları gördüm. Sokak köpüşleri sürü psikolojisinde bize doğru geliyor hemen sağa saptım. Yokuş aşağı vurduk Efes' le.Anlayamadığım bir şey var insanlar neden cam şişeleri kırıp yol kenarlarına atıyorlar. Her yer cam kırıklarıyla dolu, yazık sokaklarda bir sürü kedi köpek var. Hiç düşünmüyorlar.
Neyse eve geldik, Bilge Efes' in ayaklarını yıkadı, ben bulaşıkları yerleştirdim.Sabahtan beri köşe kapmaca oynadığım çamaşırları yerleştirdim.Bir ara hiç işe gitmesem evden işleri halletsem  mi diye düşündüm.Tüm gün eşofmanla dolaştığımı fark edip bu fikirden vazgeçtim. Bilge' nin haftaya fen yazılısı varmış, biraz çalışalım dedim.Kitabı aldım şok oldum.Geçen yazılıda biyoloji gibi bir şeyler vardı.Solunum sistemi falan ama bunlar kuvvete yani fizik konularına geçmişler.Tövbeler okuyarak,elli kere dönüp bakarak konuları tekrarladık.Kuvvet biriminin Newton olduğunu felan hatırladım. Kuvvetin de F ile gösterildiğini:))
 Sonra Bilge piyano çaldı ben kitabıma gömüldüm.Kitabı çok sevdim Uyku Sersemi ama ne zaman elime alsam birkaç sayfa sonra uykum geliyor. Kitaptaki kahramanın etkisi var sanırım bunda:) Derken üst komşudan kavga sesleri geldi.Aynı anda piyano sustu, Bilge,ben ve Efes kulakları diktik tabi en çok Efes dikti allahtan çok uzatmadılar. Bilge' yi azat edince telefona sardı, ben yine okurken uyudum. Bir ara yanımda Bilge' nin ayak ucumda da Efes'in yattığını fark ettim. Zavallı Koca sığışamamış tabi yatağa, Bilge' nin odasında yatmış, sabah gördüm. Gece oldukça geç geldi sanırım, sabah baktım uyanmıyor, Efes' i gezdirip, mamasını suyunu tazeleyip Koca' nın yanına bırakıp ofise geldim. Biriken işlerle uğraşıyorum, bugün böyle geçer...

Fotoğraftaki kitap oldukça ilginç, bitirmek üzereyim, detayları yazarım...

Yorumlar