Pazartesiymiş gibi

Dün bütün gün pazartesiymiş gibi dolaştım durdum:)) Ofis işlerini baya bir toparladım, malum yarın yaşasın cuma:)
Cumartesi günü için tiyatro biletleri  aldım. Yarın okul çıkışı da Bilge' yle sinemaya gideceğiz. 
Dün Bilge' den az önce eve geldim. Hemen mutfağa girip yemek yapmaya koyuldum. Bilge geldi, yine torbası laf dolu, anlattı da anlattı insanın hayatında ergenliği bir kez yaşıyor olması ne kadar muazzam Yemekler pişerken evi süpürüp sildim. Bir gün önce spora gitmeyi unutmuşum sabah uyanınca fark etmiştim gamsızlığın bu kadarı Çantamı hazırladım, yemekler pişince altlarını kapatıp, spor salonuna gittim. Yine kulaklığımı şarj etmeyi unutmuşum, beynim oyuldu. Salon kalabalıktı, yeni başlayanlar, kikirdeyenler, ter fışkırtanlar...Bir saat kadar spor yapıp, eve uzun yoldan döndüm. O saate etrafa bakarak yürümeyi seviyorum, günün bir nevi muhasebesi gibi bir zaman dilimi benim için. Benden sonra Koca geldi ve Efes'i o çıkarttı. Bizde Bilge' yle yine fen çalıştık, sonra Bilge ışık hızıyla piyano çaldı. Koca dönüşte Efes' i yıkadı. Banyo çıkışı Efes her zaman yaptığı gibi bize küstü. Totosunu dönüp yattı, sabaha unutacağını bildiğim için çok önemsemedim. Kitabın son sayfaları kalmıştı, yatağa girip kitabı da yanıma aldım. Uyumuşum yine:)) Sabah alarm çalana kadar sonunu bir kez daha okudum. Hakan Bıçakçı' nın daha evvel Doğa Tarihi kitabını okumuştum, onu da sevmiştim ama bu kadar değil. Çok tanıdık, çok bildik geldi, sevdim kitabı.
Kanser gibi büyüyen,  başkalaşan şehir ve o şehir hakkında kitap hazırlamak isteyen genç bir editör.Daha dün burada olan ve hepsi birer hatıraya dönüşen evler sokaklar kitapçılar dipten gelen inşaat uğultusu....günbegün gerçeklik algısını yitiren çevresini sesini ve en sonunda yüzünü tanımayan bir Kahraman... (arka kapaktan)

Shirley Jackson' un Biz Hep Şatoda Yaşadık sıradaki kitabım, bir kaç sayfa okudum ilginç. bir okuma olacağa benzer. Fonda Bülent Ortaçgil var.

Kaçtım ben...

Yorumlar

  1. Ah bu ergenlik. Başa çıkamayacağım diye korkuyorum.
    GErçekten bir defa yaşanması hakkındaki yorumuna katılıyorum :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder