Renk görme ihtiyacı


Sabaha kadar defalarca uyandım, saate bakıp, daha sabah olmadığına sevinip geri uyudum. Bu kadar sevinç fazla tabi... sabah pek kötü uyandım. Zaten alarmla zıplayınca yataktan, güzel uyanılmıyor bence. Ben kalktığımda Bilge uyanmıştı, koridorda rastlaşıp birbirimiz korkuttuk. Ben onu arkasını toplarken o hazırlandı, kahvaltı niyetine yine gevrek kemirdi. Dışarıda insanın yüzünü ısıran hava beni biraz kendime getirdi. Bilge' yi servise bindirip, eve geldim. Bilge' nin yatağını kapatayım dedim, Efes iki seksen uzanmıştı, ben de yanına uzandım. Biraz kitap okudum. Sonra Koca kalktı, çayı koydu. Ben de kalktım. Bu arada ufak bir ayrıntı paylaşayım... Siz siz olun  bir şeyden nefret ettiğinizi  asla yüksek sesle söylemeyin, hadi söylediniz bunu tekrar etmeyin. Misal koltuk örtüleri, annem bayılır kullanmaya. Antalya sıcak ya ondan sanırım. Biri kalkar kalkmaz da arkasından örtüyü düzeltir. Ne zaman gitsem koltukta oturmaktansa yerde oturmayı tercih ederim, sırf örtülere gıcık olduğum için. Efes'i sahiplendiğimizden beri ben de örtü kullanmaya başladım, başka türlü baş edemiyorum. İki üç güne bir değiştiriyorum, her sabah örtüleri düzeltirken annem gibi totonuzda tırmık var diye söyleniyorum. Demek ki sevgi yumağı olmak lazım, eşyalardan nefret etmemek lazım. Neyse konu dağıldı, ben örtüleri değiştirdim, ocağa yumurta koydum haşlanması için, bizim yatağı toparladım. Balkona çıktım, çamaşırların yarı kurumuşlarını evin muhtelif yerlerine astım. Balkondaki çiçeklere baktım, bu sene kaktüslerin de büyük bir kısmı balkonda, içeriyi sevmediler. Fesleğenlerim bir miktar renk değiştirdi ama hâlâ canlılar. Kalonçeler turp gibi, evinden sürülen çiçeği budayıp ferahlatmıştım, yaprakları pek güzel koyulaşmış kırmızı-yeşil olmuş  Limonuma baktım battaniyenin altında saksısı, iyi göründü gözüme. Hafta sonu aldığım kokina yılbaşını karşılamaya hazır. Sardunyalarımın bir kısmının hafiften yaprak renkleri değişmişti soğuktan, akıllı çiçekler yapraktan çok gövdeye yükleniyor bu aralar, resmen anaçlık gibi oldu. Baharda bir sürü sardunya çıkar onlardan. Kasımpatılar yavaştan geçiyor solanları bağ makasıyla kestim. Sonra makası, bez çantayla yanıma aldım. Unutmazsam ofisin yan bahçesinden biraz ateş dikeni getireyim vazom boş kaldı:))  Yılbaşı çiçeğini de başka saksıya aktardım, zamansız oldu ama iyi görünüyor.Böyle yazınca kocaman bir balkonmuş gibi duruyor ama alakası yok, ufacık birer saksı çiçekten ibaret ama renkli, sıcak ve bana iyi hissettiren bir yer. Dumanı tüten bir fincan kahveyle orada nefes almak, şükür sebeplerimden. Neyse ben listeler hazırlamaya başladım yapmalı-etmeli kelimeleriyle biten. Yılbaşı gecesi için plan yapmıyorum, dışarıda olmayı sevmiyoruz zaten. Bu yıl gelen giden de yok, biz bize yine. Ben işlere döneyim, iyi bakın kendinize...

Yorumlar

  1. Sardunyaları kışın balkonumda bir köşeye koyuyorum bahara
    kadar orada bekliyorlar. acaba bşka birşey yapmak gerekir mi? zaten
    balkonum açık. üzerine karda yağıyor. bu kış ilk kez yılbaşı çiçeği
    aldım onlarda balkonda duruyor. soğukta mı yoksa ev içinde mi
    durması lazım. bir tanıdığım ev içi ama soğuk odasında tutuyormuş
    yıllardır o kadar kocaman olmuş ki inanamadım. benim kideböyle olsun
    istiiyorum

    YanıtlaSil
  2. Benim balkonum camlı ama etrafta yılbaşı çiçeğini açık balkonlarda da görüyorum kapalı ortam da da o yüzden denemek lazım sanırım. Bu kışı atlatınca daha tecrübeli olacağım😍

    YanıtlaSil
  3. Sabah kalkılmıyor ya, oğlanlar giderken henüz sabah ezanı okunuyor. Bu sabah inatla kendimi yürüyüşe attım bir saat sonra hava ancak aydınlandı.

    Siklamenlerle hercai menekşeleri seviyorum kışın, üzerlerine kar da yağsa açıyorlar. Geçen sene sardunyalarımı battaniyeyle örtüp korumuştum donmaktan. Karanfiller de pek etkilenmiyor soğuktan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handancım bu saat uygulaması denen saçmalık yüzünden kışın ağır olan hava iyice ağırlaşıyor, mutsuzluk nedeni yaratıyorlar. Siklamen bir türlü yaşatamıyorum. İlk saksıya içeride bakmaya kalktım, öldü:(( İkinci saksı balkonda bakalım hala hayatta:))

      Sil
  4. Benim annemde de var örtü takıntısı. Kirleniyormuş. "Eşyalar kullanılmak için var." diyorum. Bir köpek ve bir çocukla duruma baş kaldırıyorum bakalım nereye kadar.

    YanıtlaSil
  5. Ahhh o örtülere ben de ne sinir olurdum... Bizim evde de vardı ve hiç yerinde durmazdı :))

    Şu sabah okumalarına bayılıyorum senin :)

    Sevgiler ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şebocum çok dillendirme vallahi gelip seni buluyor. Sabah okumalarım eskisi kadar verimli değil ama hiç yoktan iyidir diyorum

      Sil
  6. Sevgili Yazdan Kalan anneler çok seviyor örtüleri. Aynen eşyalar kullanmak için var olmalı katılıyorum sonuna kadar:))

    YanıtlaSil
  7. Yılbaşı çiçeğin güzel açmış maşallah.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder