Canım Pazartesi

Yalan değil  yıllardır aramız iyidir pazartesilerle:)) Sabah yine çook erken başladı mesaim. Telefonun alarmından önce kalktım, Bilge' nin kahvaltısını hazırladım. alarmla birlikte Bilge' de kalktı, hazırlandı, kahvaltısını yaptı, servise bindirdim.

Pazartesi sabahları ev her zaman ki gibi darma dumandı. Çamaşırları makineye koydum, öğlen gidince çalıştırırım. Kahvaltı faslından sonra balkona geçtim. Hafta sonun en güzel ganimetleri, aldığımız bitkilerdi. Evimizin her şeyi sloganlı yerden birer saksı zeytin, rosmarin, lavandula, lavantin, nane aldık. Balkon masasında yerlerini buldular. Bir iki çiçekte bit sorunu yaşıyorum, diğerlerine bulaşmasın diye cam önüne alıp pıs pısladım, olmazsa derin bir budama yapacağım:(( Bitkiler çeşitlenince bitti böcekti sorunu oluyor maalesef.  Balkon bir süre daha böyle gider ama havalar iyice ısınınca her şeyin yeri değişecek.
Hafta sonu başka ne yaptım; Uğur Erbaş ın Gazo ve Sagre  grafik romanını okudum, çok güzeldi, çizimlere, konuya bayıldım. Deniz Arslan ın Rehavet Havası  kitabına başladım, öykü kitabı iki öykü kaldı, onlar da bugün biter. Bu arada bu ay kitap sponsorum kız kardeş. Doğum günüm vesilesiyle D&R sepetimi aldı bana, bu kitabı da kendisi ilave etmiş.Pek güzel oldu.
Şahsiyet dizisinin yayınlanan ilk üç bölümünü izledim, bayıldım. Crown izlemeye başladım, henüz çok başlardayım. Elimde başladığım ama henüz bitiremediğim iki kitabım var Fantastik Edebiyat ve Leş onlar bitmeden yeni bir kitaba başlamayacağım.  Bir tek Bilge' nin yeni okumaya başladığı Rıfat Ilgaz' ın Don Kişot İstanbul' da araya sıkışır diye düşünüyorum.
Dün arabayla giderken bize yakın yürüyüş ve koşu parkuru buldum, pazar günleri için ideal görünüyor. Bilge' de benimle takılacak, Koca'mın hiç işi olmaz:))

Buralar böyle, hava bir miktar sevimsiz ama ona takılacak zamanları çoktan geçtim (eskiden ciddi ciddi takılırdım, hava kötü mutsuzum diye)

O zaman iyi haftalar olsun...

Yorumlar

  1. Can'a polendir o Afrika'dan gelen toz mu olur demiştim ama bir baktım camın önü gerçekten de toz içinde .Pis bir hava var sözü bir fiil yaşanmakta . Ama harika bir macera kitabım var, canımı sıkmasına imkân yok havanın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handaım çabuk geçti allahtan toz mevzusu, keyifli okumaların olsun diyeyim, sevgiler

      Sil
  2. Keyifle büyütün çiçekleri. Ah o bitler ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Füsun Hanımcım çok teşekkürler, evet ah o bitler arap sabunuyla kardeş yaptılar beni:))

      Sil

Yorum Gönder