Sosyal ağlar, falanlar filanlar


Sabah kalkıp zaruri ihtiyaçları halledip hangimiz elimize telefonlarımızı almıyoruz, neler olmuş diye bakmıyoruz? Önce facebook ,sonra twitter ve son nokta ınstagram. Sürekli like lar, takip etmeler, takibi bırakanlar... sanırım takipçilerimiz olsun, koyduğumuz paylaşım bi dolu beğeni alsın beklentisi içindeyiz. Fotoğrafın üzerine çift tıklayıp kalpler görme derdindeyiz. Kötü bir şey mi bu beklenti ?bence değil, üstelik zararlı da değil. Sonuçta istediğiniz insanları takip edip, istediğiniz insanların sizi takip etmesine izin vermek veyahut engelleyebilmek gibi avantajları da var. Pek çok hayvan sever takip ediyorum, çoğu sokaktan canlar sahiplenmiş. Paylaşımları yüzümü güldürüyor. Blog dünyasından tanıdıklar var, özellikle hikaye kısmından onları izlemek daha bir samimi geliyor sanki. Gezenler var, pişirenler, ekenler biçenler ve tabi en çok okuyanlar, izleyenler, dinleyenler... Paylaşmak özünde çok kıymetli bir olgu. İnsan olduğumuzu hatırlatıyor. Tabi hayat dengeden ibaret iyilerin yanında kötülerde var elbet. Klavyenin ya da objektifin karşısında her aklına düşeni yapabileceğini düşünen, paylaşımlarından ticari kazançlar sağlayanlar, benim sevdiğimi siz de seveceksiniz diyen, hayvanlara yardım etmiyorsunuz Allah belanızı versin diyene kadar kimler kimler var... 

Okumadığı kitabı okumuş gibi yapan da var, benim çizimim diye sağdan soldan araklayan da...
Her şeye muhalefet olup çemkiren de var, ağza alınmayacak lafları ard arda arsızca sıralayan da...

Aklıma hep bir arkadaşım ve kızı gelir. Annesi sadece yaşıtlarını takip et diye ültimatom verince beni de takip eden kızı annesine ama o hep kitap paylaşıyor ki takip etmeye devam edeyim demiş:))

Tabi bir de işin bu kısmı var çoluk çocuk herkes birbirini takip ettiği için çok daha özenli davranmak , koca egolarımızı dizginlemek lazım.

Neyse çok konuştum yine, kendinize iyi bakın diyerek huzurlarınızdan ayrılırım:)))

Yorumlar

  1. Şimdi siz yazınca düşündüm. Yok ya ben neredeyse hiç bakmıyorum sosyal medyaya. Sabah zaten çok erken kalkıp spor yapıyorum, dus alıp kızımı uyandırıp kahvaltısını yaptırıyorum. Onu hazırlarken eşim de kalkıp hazırlanmış oluyor. Bu arada hala telefona elimi sürmüyorum. Evden çıkarken telefonu elime alıyorum e arabaya binene kadar da kapagı kaldırmıyorum. Bu da çok normal değil sanki, ne dersiniz:))
    Ne zaman bakıyorum, mesela paylaşım yaptıktan bir gün sonra sanırım, çünkü her gün paylaşım yapmıyorum, beklentim olmayınca bakmak da aklıma gelmiyor, bir de zaman yok cidden yoğunluktan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Bahar006 ne güzel süpersiniz, yoğunluğun böyle güzel tarafları da var demek ki, sevgiler:)))

      Sil
  2. O küçük kızı sevesim geldi ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şebocum pek sevimli seversin valla yalnız bizim ufaklık yanılmıyorsam 10. sınıfta :)) ya özledim bu arada haberin olsun:))

      Sil
  3. İnkar edilemeyecek bir şekilde hayatımıza girdi sosyal ağlar.Yaşlısı genci çoluğu çocuğu orda:) Ama bazen kapalı tutup dinlenme ihtiyacı yaratıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Mehtap aynen kararını ayarlamak bizim elimizde bunu unutmamak gerek, sevgiler...

      Sil

Yorum Gönder