Eylül Okumaları



Eylül ayı kısa soluklu okumalarla geçti. Kızkardeşle aylık okuma challangimiz için 3 maddelik bir liste yapmıştık.
1- Yazarı aramızdan ayrılmış bir kitap okuması (Gömülü Şamdan)
2- Daha evvel bir kitabını okuduğumuz bir yazardan  kitap okuması(Güvenin Ölümü)
3- Yazarı oyuncu olan bir kitap okuması (Haşırt Dı Bilekbord)
Bunları da ekleyince on bir kitap oldu eylül ayı hasılatı:))

Gömülü Şamdan/ Stefan Zweig/ İşBankası Kültür Yayınları okurken de yazmıştım şimdiye kadar okuduğum en Zweig kitabı gibi olmayan kitabıydı. Yahudilerin kutsal şamdanın ortadan kaybolmasıyla ilgili efsaneden yola çıkan yazar, bu olayı  umutlu bir finalle yazaıyor.

Mahcubiyet ve Haysiyet/Dağ Solstad/YKY Yayınları kuş kadar (110 sayfa) bir kitaptı ama beni oldukça zorladı, özellikle kitabın başındaki inceleme konusu  Henric İbsen' in Yaban Ördegi' ni okumamış olmam da işin çabasıydı. Neyse ki bir süre sonra taşlar yerine oturdu. Bir nevi iç hesaplaşma gibiydi, gerçi sonu havada kaldı.

Bedrufi' nin Nefesi/Mehmet Güreli/Sel Yayınları Oldukça zengin bir anlatım ve defterler dolusu notlarla çok faydalı bir okuma oldu. Mehmet Güreli' ye hayran oldum.

Saatler/Sabahattin Kudret Aksal/ YKY Yayınları yazarın il kez öykülerini okudum ve çok etkilendim. Her biri ayrı ayrı etkiledi beni. Yine gecikmiş bir okuma olduğunu hissettim.

Haşırt Dı Bilekbord/Zafer Algöz/İnkılap Yayınları Zafer Algöz' ün anılarını komik bir dille yazdığı bu kitabı okurken çok eğlendim. Aslında hüzünlendiriyor da sonuçta çokta uzak olmayan bir tarihten ve oyunculardan bahsediyor. Kahkaha garantili bir okuma.

Amansız Takip/Brıan Garfield/ Milliyet Yayınları Her ay çok eski bir kitabı okumaya çalışıyorum. Bu kitapta 1974 basımıydı. Bir banka soygunu, soyguncuların peşinde bir ajan ve yerel iki polis. Polislerden biri kızılderili zaten takip o yüzden amansız oluyor.

İnsan Dengesi/Margit Schreiner/YKY Yayınları İki aile çocuklarıyla yıllardır medeniyetten uzak ıssız bir adada tatile giderler bu sefer ailelerden birinin arkadaşlarının kızı da onlara katılır. Kızın çok trajik bir öyküsü vardır. Güzel bir anlatıydı.

Nohut Oda/Melisa Kesmez/Sel Yayınları Melisa Kesmezin üçüncü öykü kitabı Nohut Oda. Kalemi güzel ve oturmuş bir tarzı var, bu kitabında da yanıltmadı. Çok beğendim.

Kapıya Not Bıraktım/Sevgi Can Yağcı Aksel/Ayizi Okurken de yazmıştım çok güzel çok dokunaklı öyküler. Zaten ikinci baskıyı da yaptı, okuyun derim.

Güvenin Ölümü/ Virginia Woolf/Zeplin daha önce başlayıp okuyamadığım öyküler başlarda çok iyi gitti. Sonlara doğru zorladı. Bekli bir beş sene sonra tekrar denemeli:))

Yabancı Bir Ülkeden Haber Geldi/Alberto Manguel/YKY Yayınları yazarın daha evvel Okumanın Tarihi kitabını okumuştum. Bu kitapsa oldukça ilginç bir kurguyla yazılmış. Ortalara doğru sonunu tahmin ettim ama belki öyle değildir diye merakla okudum.


Bol okumalı bir ay olsun...




Yorumlar

  1. 11 kitap,tebrik ediyorum gerçekten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Lovehouse teşekkür ederim, sevgiler...

      Sil
  2. Kardeşinizle katma değer yaratan aktivitelerde bulunmanız çok ilham verici. Stefan Zweig'in geziye ilişkin üç kitabını sayfamda yorumlamıştım. Zweig hayranı iseniz ilginizi çekebilir. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Dönüşü Olmayan Orman yorumunuz için teşekkür ederim.Zweig okumalarımı aslında çok planlı yapmadım.Uzun okumaların arasına bir nefes almalık gibi oldu.Sayfanızı ziyaret ettim yorumunuz oldukça etilkileyici bu ay ki kitap listeme ekledim.Tekrar teşekkürler.

      Sil
    2. Sevgili Dönüşü Olmayan Orman yorumunuz için teşekkür ederim.Zweig okumalarımı aslında çok planlı yapmadım.Uzun okumaların arasına bir nefes almalık gibi oldu.Sayfanızı ziyaret ettim yorumunuz oldukça etilkileyici bu ay ki kitap listeme ekledim.Tekrar teşekkürler.

      Sil

Yorum Gönder