Cuma görünümlü Çarşamba


Yapraklar iyiden iyiye dökülmeye başladı, parklardaki çimler hâlâ yeşil. Etrafınıza baktığınızda şaşılası renkler görebiliyorsunuz. İnsanlar sabahları ağızlarından duman çıkartarak yürüyorlar, bazılarına kırmızı burunları eşlik ediyor.

Dün Bilge sinemaya gidelim dedi, okul çıkışına gittim.Gerçi biraz erken çıkıp dolaştım.
Dost' a uğradım Marquez'in Benim Hüzünlü Orospularım ını aldım. Kahve içtim, okula gittim, servis şoförüyle konuştum. Zil çaldı, Bilge geldi, koştur koştur 15:15 seansına yetiştik. Fantastik Canavarlar : Grindelwald'ın Suçları filmine gittik. İlkini biraz izlemiştim. J.K. Rowling' in kitabından uyarlama filmde az çok ne izleyeceğimi tahmin ediyordum. Eddie Redmayne' de severim derken Johnny Deep ve Jude Law' ı da görünce ayrı bir sevinmiştim ama ilk yarıda uzunca bir süre uyuya kalmışım:)) çaktırmadım, iki saatten fazla sürdü, 3D ' de zaten her şeyin üzerine tüy dikmişti. Bilge pek beğendi, ben şikayet etmedim. Dışarı çıktığımızda hafiften bir yağmur başlamıştı, nasıl iyi hissettirdi anlatamam. Taksi bulamayınca ana caddeye doğru yağmurun altında yürüdük. Eve geliş, yemek, banyo, Bilge' yle ingilizce çalış derken kitabımın üzerinde uyuya kalmışım.

Sabahları Bilge yine kör karanlıklarda gitmeye başladı. Çok sinir bozucu. Okul bitene kadar defalarca çok sıkıldım diye arıyor. Defterler dolusu resim yapıyor, hep şikayet ediyor. Onu ciddiye almadığımı söyleyip sitem ediyor. Her şeyi paylaşabileceği iyi bir arkadaşı olana kadar bu şikayetleri devam edecek gibime geliyor. Kocaman oldu, bazı sabahlar ayakkabılarımı bulamayınca onun giyip gittiğini anlıyorum. Geçen dolabımı karıştırırken kırmızı polar sabahlığıma el koydu. Aramızda bir parça boy farkı vardı, hafta sonu o parçanın da kalmadığını fark ettim:((

Saki H.H. Munro' nun Dayanılmaz Bassington kitabına başladım, kitapla ilgili olumsuz bir sürü eleştiri okudum ama merak ettim, zaten kitaplığımda da vardı.

Başlığa bakınca aklıma geldi ben dün bütün gün günlerden cuma zannettim:)) Olsun ne yapalım, çarşambada güzel demeli:))





Yorumlar