Yaşasın Cuma

Yeni yılı geride bırakıp, annemi yolcu ettikten sonra dün işe geldim. Yeni yıldan önce yağan kar, baya bir süre kaldı. Efes' in içinden kızak köpeği çıktı. Allahtan kayıp düşmeden gezdirebildik.

21 Aralık akşamı yoga grubumuzla Güneşe Selam (Surya Namaskar) 27x 4 seferde tamamladık. İlk duyduğumda özellikle 108 sorti olduğunu öğrenince yapamam diye düşünmüştüm. Önemli olan niyet (en uzun geceye enerjimizi yollamak) yorulursak dururuz dedik. Grubun enerjisi çok güzeldi. Yaklaşık iki saatte tamamladık. Zihnimin tamamen boşaldığını ve vücudumun seri halde hareket ettiğini görmek benim için çok farklı bir tecrübeydi. Kimse pes etmedi ve seriyi tamamladık. Sanırım bir hafta kadar hepimiz süründük ama seneye eminim yine yapacağız:)) 

Yılbaşından iki gün evvel Bilge kusarak uyandı, baktık kusmaya devam ediyor hemen doktora götürdük. Tahliller, filmler derken apandisitten şüphelendiler. İğne ilaç derken ağrısı ve kusması geçti. Sanırım üşüttü, zaten bir türlü toparlayamamıştı. Öbür gün annemi teyzemlere bıraktık. Bizim bir iş yemeğine katılmamız gerekiyordu. Onlar birlikte yılbaşını geçirdiler. Biz de yemek sonrası erkenden eve döndük ben yine on ikiden önce sızmışım:)) Geleneğimi hiç bozmuyorum. 
Bilge' nin de bu hafta her gün yazılısı vardı. İte kaka ders çalıştı. 
Yılı 136 kitapla bitirdim. Bu sene için 137 kitap hedefi koydum. Her sene bir fazlasını hedef koyuyorum. Şennur Sezer' in Şahmaranı ını ve Zweig' in Yakıcı Sır ını bitirdim. 
Kız kardeşle bu ay  okuma cahallengemızı belirleme sırası bendeydi. Temel fıkrası gibi oldu. Bir Rus, bir Alman ve bir de İngiliz yazardan kitap okuyalım dedim. Ben kitaplığımdan nasıl olsa  uygun okumalar bulurum diye düşünüyordum. Alman yazar  olarak Nietzshe' nin Ecce Homo sunu seçtim. Uzun zamandır okunmayı bekliyordu. Rus yazar kitabı için de  Tolstoy'un  Kreutzer Sonat ını  okumaya karar verdim. Lakin İngiliz bir yazar kitabı bulamadım kitaplığımda. İşin komik tarafı İngiliz sandığım yazarların hepsi Amerikalı çıktı ve bugün bana Dost' un yolu göründü:))

Zaten Bilg' yi ve arkadaşını okul çıkışı alıp sinemaya götüreceğim. Malum Aquaman geldi, gidip izleyelim bakalım. 

Keyifli bir hafta sonu diliyorum....

Yorumlar

  1. çok geçmiş olsun inşallah tekrarlamaz salgın gibi bişey var her zaman olduğu gibi bir çocuk hastaysa tümü hasta :( 136 kitaaap mıııı maşallaaaah diyorum maşallah aquaman i eşim büyük oğlumuzla izledi ben ufakla evdeyim hastayız biz de :( ben de kitap hedefimi arttırmak istiyorum ama bu yıl hobilere daha fazla dalmışım ve de depresyona hayırlısı 2019 güzel gelsin inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, geçti gibi bir burun akıntısı kaldı:((size de geçmiş olsun umarım keyifli ve güzel bir yıl olur hepimiz için, sevgiler...

      Sil
  2. Bu aralar benim çevremde de çok hasta var. Gergedan gribi mi neymiş, yatağa düşürdü milleti.
    Çok geçmiş olsun, umarım Bilge atlatmıştır.

    Kızak köpeği mi çıktı içinden?? :))) Çok tatlışş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum atlattı sayılır, herkesler hasta:(( onun içinde daha neler gizli:))

      Sil
  3. Pelin de uzun yıllar sonra yaz tatilinde hasta olmuştu. Kusma
    olayı çok kötü. Bozcaada da hastaneye giderek serum verilmesini
    istedim. böyle daha çabuk toparlanıyorlar ama kaç gün yemek
    işi normale dönmüyor.
    Yıl içi okuma sayın çok yüksek. Benim bu kadar çok değil gibi
    geliyor ama kitaplar benim dünyam. çok seviyorum, okuyanları
    ayrı bir seviyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklar hasta olunca fena oluyor. Kitap okumak ve arada biraz suluboya, biraz karakalem dışında hiçbir şeyle uğraşmıyorum. Hatta çizimleri düblajlı bir şeyler izlerken yapıyorum o yüzden kitap okumaya çok vaktim kalıyor. Ondan bu kadar yüksek ama sanırım daha da çok olmaz. Bu yıl sayfa sayısı altıyüzlerin üstünde en az on kitabım var okumam gereken bakalım kendimle yarışmak bana iyi geliyor. Az ya da çok okuyan herkesi ben de seviyorum, sevelim çok sevelim:))

      Sil

Yorum Gönder