Hafta Sonu

Keyifli bir hafta sonu geçti. Cumartesi biraz fazla uyuyunca koştur koştur son anda piyano dersine yetiştik. Elimdeki iki kitapta bitmek üzereydi. Pazar öğleden sonra da bitti. İkisi de öykü kitabıydı.
İlki Ben Sabaha Kadar Uyanığım/Cafer Modarres Sadeghi/ Metis İranlı yazarın okuduğum ilk kitabıydı. İki öyküsünün olduğu bu kitap garip hissettirdi. Ne iyi ne kötü garip bir hissiyattı.


İkinci kitap Şarap Rengi Deniz/Leonardo Sciascia/ YKY bu kitabı da Leylakdalı' m vermişti. İçinde güzel öyküler var, hepsi aynı tadı bırakmıyor ama yine de güzel öyküler...


Ders bitince Bilge' yle vurduk kendimizi yollara. Önce YKY' ye uğradık. Mine Söğüt' ün Gergedan kitabını aldım. Biraz sohbet edip Dost Kitabevi' ne geçtik. Bilge kendine iki çizgi roman aldı, devamlarını telefondaki sepetimize attık. Malum raf fiyatlarıyla, internet fiyatları çok fark ediyor. Oradan kırtasiyeye geçtik. Bilge tüm mal varlığını, son demde benden kırptıklarıyla birleştirip, üç tane marker aldı. Tiyatro binasına kadar uzun ama keyifli bir yürüyüş  yaptık. Baktık oyunun başlamasına iki saat var, yandaki kafeye yerleştik. Bilge yemek yedi, ben kahve içtim, dayanamayıp birlikte fırında sütlaç yedik:)) Kitap okuduk, konuştuk, konuştuk...Matine saati yaklaşınca kalktık. Tiyatro binasından girerken güvenlik çantamda çakı olduğunu söyledi, ben şaşkın benim çantamda mı derken aklıma geldi, kalem kutumda kalemleri açmak için kullandığım ufak bir çakı vardı. Görevlilerden biri baya güldü maket bıçağıyla elimi defalarca kestim bununla kalemleri açmak daha kolay oluyor dedim ama o an fark ettim sahiden de çakı olduğunu ve ona  hiç o gözle bakmadığımı:)) Neyse emanet fişi verip aldılar, oyun güzeldi. Tahtsız Kraliçe ' yi ironik, yer yer komik , çok bildik, çok tanıdık duyguları, tempoyu düşürmeden sergiledi oyuncular. Çıkışta hiç oyalanmadan eve döndük. Efes Koca'yla birlikte ofisteydi. Akşam onlar gelip, yemek faslından sonra, sinemada izlemeyi düşündüğümüz Organize İşler filminin Netflix' te yayınlanmaya başladığını gördük. Bizimkiler pek sevdi, ben hiç beğenmedim. Sonuna doğru uyumuşum, sabah erken kalkıp geri kalanını izledim. Yalnız Kıvanç Tatlıtuğ' a bayıldım. Nasıl güzel  bir oyuncu oldu.
Pazar günü zoraki bir market alışverişi dışında dışarı çıkmadım. Kitap okudum, biraz resim yaptım, Bilge suluboya yaptı, onunla oyalandım. Bir kaç bölüm dizi izledim.Kurabiye yaptım, güya Bilge okula götürecekti, Koca'yla yutmuşlar:)) Sandviçe talim edecek bugün:)) Kemik suyu kaynattım, çorba yaptım, yeşillikleri ayıklayıp yerleştirdim. Akşam pijamalarımı giyip, tv karşısına yayıldım. Akşam gezmesinden dönen Efes, ayakları yıkandıktan sonra kurulatmadan yanıma atlayıp yattı. Oh sıcacık derken totomdaki ıslaklığı fark ettim. Ayakları ıslak olunca benim pijamayı da ıslatmış. Kalktım, değiştirdim. M. Caner Alper' in Temiz Aile Çocuğu na başladım, elimden bırakamadım, gözlerim acımaya başlayınca kapatıp uyudum.

Keyifli bir hafta olsun...

Yorumlar

  1. Okuması da keyifliydi, çok güzel geçmiş hafta sonu. Bir de sabah erken kalkmalarını çok seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim iyi oluyor erken kalkınca sabahın bereketine çok inanıyorum.

      Sil
  2. güzel bir hafta olsu inşallah hepimize...sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Hayırlı haftalar dilerim... Selam ve Dua ile ...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder