Mayıs Ayı Okumalarım

Mayıs ayı on bir kitapla bereketli geçti. Fotoğraftan da anlaşılacağı üzere Sema Kaygusuz kitapları çoğunluktaydı.

İlk kitabım Nuray Atacık/ Bukalemun/ Maceraperest yayınları : Daha evvel ilk kitabı Fener Balığı Cinayeti' yle beğenimi kazanmıştı. Bu kitapta iyi kurgulanmış, keyifli bir polisiyeydi. Tavsiye ederim.

Jean-Christophe Grange / Ölüler Diyarı/ Doğan Kitap: Yazarın tüm kitaplarını okudum, tüm kitap uyarlaması filmlerini izledim. Çok severim, son kitaplarında eski tadı bulamıyordum ama bu kitapta yeniden yakaladım. Ayrıca diğer kitaplarının baskısı çok kötüydü. Bu kitapta Doğan Kitab' ın eski kalitesine dönmüş olduğunu görmek sevindiriciydi.

Sema Kaygusuz/ Esir Sözler Kuysu/ Metis Yayınları: Yazar öykü yazmaya başladığı zamanki ilk öykülerine dokunmadan bu kitapta bir araya getirmiş. Hepsi birbirinden güzel öyküler.

Per Petterson/ At Çalmaya Gidiyoruz / Metis Yayınları:  Bu kitap uzun süredir okuma kistemdeydi. Niye bekletmişim bilemedim. Çok güzel ve etkileyici bir romandı.

Sema Kaygusuz/ Doyma Noktası/ Metis Yayınları: Yazarın en zor öyküleri bu kitaptaydı sanırım. Yavaş ve sakin okuması ve hiçte keyifli olmayan öyküler.

Hatice Meryem /Yetim/İletişim Yayınları : Geçen ay yazarın Sinek Kadar Kocam olsun Yeter ki Başımda Bulunsun kitabını okuyup çok beğenmiştim. Ardından bu kitabı okudum, sanırım beklentimin altında kaldı.Aslında böyle hissetmeyi  de hiç sevmiyorum ama öyle yani. Garip bir duygu bıraktı, belki de öyle olması gerekiyordu...

Sema Kaygusuz/ Karaduygun/ Metis Yayınları : Arka kapakta yazar cümleye şöyle başlıyor " Karaduygun kendi kafasına sığmayandır.Düşüncenin yüzyıllar içinde tamamlandığının bilinciyle zamanın kör kuyularına dalmayı göze alır" ...okuyun derim.

Jack London / Adem' den Önce/ İşbankası Kültür Yayınları : Okurken de yazmıştım yazarın kendi tarzı dışında yazdığı bu kitabı beğenmedim.

Pedro Marial/ Kayıp Parça / Sel Yayınları
Çok güzel bir kurgu, sade bir dil, bir çırpıda okudum.

Fuat Sevimay/ Kapalıçarşı / Hep kitap : İlginç bir kurguydu, kitabı biraz uzun bulsam da genel olarak sevdim.

John Fante/ Toza Sor/ Parantez Yayınları : Bu kitabı alırken Goodreads' ta yıldızlarına baktım ama ne konusuna ne de yorumlara baktım.Zaten yorumlara bakıp Bukowski' nın başucu kitabı olduğunu okusaydım büyük ihtimalle almazdım. Sevmedim, sevemedim ...

Keyifli okumalarımız olsun...

Yorumlar