Temmuz Okumaları...

Temmuz ayı istediğim gibi on kitabın üzerinde bitti. Bir tane okumaktan vazgeçtiğim, iki de bu aya sarkan kitap var.Kitaplardan kısaca bahsedeyim;

Lütfen Sessiz Olur Musun ,Lütfen ?/ Raymond Carver/ Can Yayınları ...ilginç başlayan sonrasında birbirine çok benzeyen, fazla Amerikalı yirmi iki öykü. Bazıları fena değildi.

Thomas More/ Utopia/ İşbankası Kültür Yayınları...uzun zamandır okumak istediğim gerçek bir başyapıt. Önceki ay başlamıştım okumaya, temmuza sarkmıştı. Moore' un hayatı, Ütopia üzerine Mina Urgan incelemesi ve Ütopia  oldukça heyecan vericiydi.

Erasmus/ Deliliğe Övgü/ İşbankası Kültür Yayınları...Thomas More okuyup yakın arkadaşı Erasmus' u ve More için yazdığı bu kitabı okumadan olmazdı ama kolay bir okuma olmadı. Hümanizm hakkında çok şey bildiğimi zannetiğimi ama pek de öyle olmadığını fark ettim.

Yusuf Yeşilöz/ Düğün Uçuşu/ Ayrıntı Yayınları...yayınevinin  yeraltı edebiyatı serisinden hep bahsederim ya, bu sefer  Türk bir yazar görünce heyecanla almıştım. Kitap dil olarak çok acemice geldi, kurgu da keza öyle, tek iyi tarafı kalın olmamasıydı.

Wildcard/ Marie Luu/ Yabancı Yayınları...Bilge' yle ortak okumalarımızdan bu kitap. Geçen ay ilk kitabı Warcross' u okumuştuk .Serinin uzatmadan bitmesine sevindim. Dili sade, kurgusu iyi.Bilge' de kalın kitap korkusunu yendi:))

Sarıyaz/Mahir Ünsal Eriş/ Can Yayınları...kitapta sekiz öykü, gerçekten öykü tadında ve etkileyici.Kesinlikle okunmalı...

Söz Simyacıları/ Ayhan Bozkurt/Everest Yayınları...7 şair, söz simyacısı oldukça güzel bir derleme...

Uçucu Kül/ Monika Maron/ Alef Yayınları...yazarın okumadığım tek kitabı buydu. Fena değildi, sonlara doğru biraz zorladı.

Kadınlar Ormanı / Jennifer Clement / Sel Yayınları... İlginç başlayan kurgu biraz garip bitse de iyi bir kitaptı.

Ansızın Günbatımı/ Ayşe Sarısayın/ Can Yayınları...ilk kez okuduğum yazarın Behçet Necatigil' in kızı olduğunu öğrenmem, kurguda ki şiirsel dili okumamı daha kolaylaştırdı.

Agatha Christie/ Çarpık Evdeki Cesetler / Altın Kitaplar... Yazarın okuduğum elimde kalan son kitabıydı, katili tahmin edemedim:)) okumadığım kitabı kaldı mı emin değilim:))

Keyifli okumalarımız olsun...

Yorumlar

  1. Ne kadar özendim sana anlatamam.
    Ben bu ay daha 2. kitabı yarılayabildim :(

    YanıtlaSil
  2. Ansızın Günbatımı'nı ben de çok sevdim, Çok Şey Yarım Hâlâ da çok güzel, okumadıysan eğer.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder