Hafta Başlarken...

Bilge kitap fuarı için gün sayıyordu. Biriktirdiği parasını cebine koyup, erkenden fuara gittik. En sevdiği yayınevinin standında soluğu aldık. Bulamadığı sayıları orada bulabileceğini zanneden çocuğum, bende daha çok çeşit var diyerek suratını sallandırdı. Ben son birkaç yıldır fuara gitmiyordum. Dün neden gitmediğimi bir kez daha anladım. Tezgahlara rahatça bakamıyorsunuz,sorgular gibi yaklaşan görevliler, elinize ben yazdım diye tutuşturulan kitaplar, ee almıyor musunuz diyen arsız sorular... Korkmayın dokunun kitaplara, lafından siz hiç Frida Kahlo' yu duydunuz mu? ya kadar vardı konuşmalar. Bilge bir kaç standa kafa dengi insanlar bulup eni konu sohbet etti. Ben çaktırmadan onları dinledim, pek güzeldi. Günün en keyifli zamanıydı.

Mimar kuzenim yeni bir ofis açtı, aslında baya da oldu. Uğrayamamıştık, Bilge' yle onun yanına uğradık.Biraz da orada oturup, eve geldik. Çok yorulmuşuz. Bilge kitaplarını yerleştirdi. Ben devrildim, uyumuş kalmışım. Akşam gezmesi için Efes tepeme dikilip, ıslak burnuyla dürtükleyince uyandım. Parka götürdük. İki saat köpeklerle oynadık, keyifli bir sohbetin ardından eve geldik. 


Cumartesi günü mis gibi hava vardı. Bilge piyano dersindeyken, parkta keyif yaptım. 
Ders bitince Bilge' yle kahve içmeye gittik. Ardından yoga stüdyosuna geldik. Ergen farkındalığı atölyesi için workshopa katıldık. Üç aile, dört çocuktuk. Hocamız çok tatlı bir hanımdı. Güzel zaman geçirdik. Devamında sekiz haftalık bir program var ama Bilge devam etmek istemediğini söyledi. Olayın meditasyon kısmı Bilge' ye çok gerçekçi gelmiyor. Zaten yogaya geliyoruz, gerekli değil deyince bir şey diyemedim. Sonuçta o katılacaktı. Seçim onun...İlginç bir tecrübe oldu...

Stefan Themerson/Sardalyanın Gizemi' ni bitirdim. Uzun zamandır bir kitabı bu kadar merakla okumamıştım. Oldukça ilginç bir kitap. Kolay okunmasa  da kurgusu etkileyiciydi.

Müslüm filmini izledim. Sinemada izlememiştim. Timuçin Esen' e bir kez daha hayran oldum. Çok çok yetenekli. Zerrin Tekindor önce gözümü tırmalasa da, sonra alıştım. Güzel bir film olmuş, beklediğimden çok çok iyiydi.

Keyifli bir hafta olsun...

Yorumlar

  1. Blogunuzu yeni keşfettim ve takibe aldım.Sizi de beklerim.Sağlıcakla Kalın.

    https://dizifilmkitaptavsiye.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. kırmızı kedi çok severim. şişhanede hep gidiyoms :) sardalya peki okurums :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder