Pazartesi

Pazar sabah erkenden  teyzemlerin bahçeye gittik. Leblebi' yi bayadır görmüyordum. Koca kız çok tatlı. Efes' le birbirlerini görmezden geldiler:)) Efes çok sevindi, bahçenin her bir yanını gezdi. Yeşil biber, salatalık yedi. Ödül çubuğunu gömdü:)) (niye yaptı anlamadım)

Bahçe son demlerini yaşıyor. Biber topladık bolca, yeşil domateslerden de aldım fermente yaparım diye. Maydanozlar da pek güzeldi, bir poşette maydanoz topladım.

Kız kardeşle ortak okumalarımızdan Geceleri Sessizdir Tahran kitabını bitirdim. Çok güzel ve etkileyici bir kitap. Devrimden sonra Humeyni iktidarı sonucu ülkelerini terk edip Almanya'ya yerleşen bir ailenin hikayesi. Kurgusu çok güzel, kitap bölüm bölüm on senelik aralıklarla ve her bölümde ailenin başka bir üyesinin ağzından akıyor. Okuyun derim.

Perşembe gününden beri korkunç karın ağrıları çekiyorum. Salgın varmış, cuma günü yogaya da gidemedim. Bir türlü toparlayamadım, tam geçti diyorum tekrar başlıyor. Sinir oldum.

Bu öğlen veli toplantısı varmış. Hafta başı, öğlen arası kim gelir bilemiyorum ama fırsat bu fırsat sakin sakin öğretmenleri görürüm diye uğrayacağım. Çıkışta da Bilge' yle döneriz.

Güzel bir hafta olsun...

Yorumlar

  1. Ah sorma bu aralar karın ağrısından ben de pek muzdaribim. Mevsim geçişi kolikleri sanırım...

    YanıtlaSil
  2. geçmiş olsun inşallah tez zamanda geçer , kitab merak ettim du bakalım yazalım notlara

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçti, geçti teşekkür ederim, kitap çok güzel...

      Sil
  3. Karın ağrısı mı? Ben de de var hafta sonundan beri.. Üşüttüm diyordum ama değil galiba...
    Geçmiş olsun sana da.

    YanıtlaSil
  4. Yeşil domatesle ne yapıyorsun, sirke mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok acayip güzel bi şey oluyor. Fermente ediyorum.domatesleri doğruyorum ve kaya tuzuyla hafiften ovalıyorum. iki diş sarımsak, iki ardıç tohumu, bir tatlı kaşığı sarı hardal tohumu koyuyorum. suyunu koyup üzerine ağırlık koyup streçliyorum. Karanlık bi yerde bir hafta bekliyor, sonra ağzını kapatıp buzdolabına kaldırıyorum. Turşu gibi ama sirke yok. Sirke tuzlu suyla birleşince prebiyotikler zarar görüyormuş. Böyle yapınca zengin bir prebiyotik elde ediyoruz. Karnabahar, lahana, yeşil domates denedim çok güzel oldu.Havuç ve turpta deneyeceğim. bu arada kitap şahane kesinlikle tavsiye ederim.

      Sil

Yorum Gönder