Hafta Sonu

 

Cumartesi günü sabahtan hızlıca Bilge' yle Kızılay' a gidip geldik. Bilge internetten kitap almaktan hiç hoşlanmıyor. Kitapçıya gidip, raflara uzun uzun bakıp almaktan ayrı bir keyif alıyor. İlk durağımız Dost Kitabevi oldu. Evdeki kuleyi bitirmeden kitap almayacağım demiştim, yalan oldu:)) İndirim rafında güzel kitaplar buldum. Bilge' de istediği kitapları buldu, çantalarımız kitap dolu çıktık. Antalya' dan sonra pul pul kuruyan cildim için nemlendirici, Efes için ödül kemikleri aldık. Dönüşte kuaförün önünde indik, içeride kimse yokken saçlarımızı kestirdik.Eve gelirken mavi gözlü albino pitbull kırması Frank'le sahibine rastladık. Uzun zamandır görmemiştim. Frank bir sevindi bizi görünce, Efes' in ödül kemiklerinden ona bir tane verdik, resmen kocaman bir gülümseme gördüm suratında:))

Cumartesi akşam haftanın dördüncü yoga dersine girerek kendimi aştım:)) Bebek gibi uyumuşum. Pazar sabah erkenden kuaförde saçlarımı boyatıp, evde yıkadım. Bilge' yle hazırlandık, Koca bizi Seymenler Parkı'na bıraktı. Kocaman bir çınar ağacının altına, sabahtan sulanmış, hafif nemli çimlerin üzerine örtümüzü serdik. Müzik dinledik, resim yaptık, Bilge ağaçların isimlerini sordu ( bir gün öğrenecek) Kuş yuvalarını saydı. Sonbaharda ağaçlar yapraklarını dökünce ne kadar çok yuva olduğuna şaşıracağını söyledim. Hele bir de yolculuk yapıyorsan, yol üzerindeki ağaç ev sahiplerine saygı duyacaksın dedim.Güldük, iyi hissettik... Parktan çıkarken küçük elmaları sararmaya başlayan ağaçtan elma koparıp, yedik. Cadde boyunca kocaman çınar ağaçlarına hayran hayran baktık. Önünden geçerken bir ara oturalım dediğimiz bir bistroya oturup yemek yedik,eve geçmeden markete uğradık. 

Evi toparla, çamaşırları yerleştir, dizi izlerken uyukla , Efes' in burnuyla uyan derken akşam gezmesi...
Parkta köpeklerle tepiş, sahipleriyle ufaktan dedikodu faslı...Çimlerin üzerinde çıplak ayak oturup, hafif hafif esen rüzgarla salınmak. Köpeklerin içinden çıkan köstebekleri izlemek, dönerken açtıkları küçük çukurları kapatmak...

Sonrası kitap okurken uyuya kalmak...

Keyifli bir hafta olsun...

Yorumlar