Hafta Sonu


 Pazar sabahı teyzemlerin hobi bahçesine gitmeye karar verdik. Aradım müsaitler mi diye, bir de mangalda balık yapalım dedim. Sevindiler, tamam dediler. Balıkları alıp öğle vakti bahçeye geldik. Kapıdan her girişimde şaşırıyorum. Sonbahar olmasına rağmen bahçeler yemyeşildi. Kalabalıktı da, şehirden kaçan oraya gelmiş gibi. Bahçede pek bir şey kalmamış. Cömert biberleri, sonradan çıkan ıspanakları, etrafta öbek öbek olan ebegümeci ve nanelerden topladık. Komşudan da domates geldi. Koca balıkçıdan lüfer almış, mangalda pek güzel oldu. Efes'le Leblebi' de bolca otlandılar sofradan:)

Son noktayı semaverde çayla koyduk, hava kararırken eve geldik. Bahçe ganimetlerini yerleştirdim. Hafta başı Madeline Miller' İthaki Yayınlarından çıkan Ben Kirike kitabına başlamıştım. Kitabı Bilge kitap fuarından almıştı. Okunacakları arasında hep alt sıralarda duruyordu (kalın diye sanırım) Temizlik yaparken, konusu neymiş diye elime aldım. Mitoloji olunca bende akan sular durur. Bir de hep Olimposluları okumuşum, izlemişim. Titanlar ve güneşin kızı Kirke ilgimi çekti. Güzel ve akıcı bir kitaptı, hiç sıkılmadım okurken. Akşam bitirdim. Bu arada Buddenbrooklar devam ediyor, yarıladım sayılır ve dayanamayıp Sait Faik' in Kayıp Aranıyor' una başladım:)

Her gün bir bölüm Dr. House izliyorum, çalışırken de çoğu zaman Hugh Laurie dinliyorum. Spotify' da nefis bir çalma listesi var. 

Fotoğraftaki horoz ibikleinin (amaranthus caudatus) tohumlarından baya bir topladım. Zinya ve karanfil tohumlarını da teyzem verdi. Yapabilirsem baharda apartmanın bahçesi rengarenk olacak... düşüncesi bile güzel. 

Hala yoga dersi yapamıyoruz, hocamız evine geçti ama daha iyileşmedi. Bütün kaslarım bağırıyor yoga yap diye... Umarım bu hafta toparlanır...

Keyifli bir hafta olsun....

Yorumlar

  1. Dr. House tüm sezonlarını bitirdim zamanında. Şimdi Gilmore Girls başlayacağım tekrardan.
    hadi gel ona başlayalım, genç kızlarımız da var hem evde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben House' un tamamını izlememişim ilk her gün bir ya da iki bölüm iyi geliyor:)) Gilmore Girls' ün tamamını izledim, sonunda pek sevmemiştim :(( seni yalnız bırakacağım üzgünüm...( Ay bir de Bilge benimle artık pek bir şey izlemiyor)

      Sil

Yorum Gönder