Hafta Sonu


 Cuma akşamı yoga dersinden çıkarken, hafta sonu çok dersi olduğundan yakınan hocama valla ben yan gelip yatacağım dedim. Hangi akla hizmetle söyleyip, bir de ciddi ciddi buna sevinerek evin yolunu tutmamı iyimserliğime bağlıyorum.

Cumartesi günü evi paklama işi uzadı da uzadı, Bilge sonunda isyan edip hadi dışarı çıkalım dedi. Bu arada hafta içi isyan bayrağını çeken yıllarımızı birlikte geçirdiğim bilgisayarımın yerine, sinirlerimi bozan bir paraya aldığım yeni diz üstü bilgisayarımı da yanıma aldım. Boş boş oturmayayım, kafelerdeki güruha ben de katılayım dedim. Yalnız çantasına bilgisayardan daha çok bayıldım. Neyse gittik, hava da pek güzeldi. Önce parkta ufak bir yürüyüş yaptık, güneşte gözlerimizi kırpıştırarak. Sonra kahve faslı, işlerimin bir kısmını hallettim(iyi oldu bak). Sonra alışverişle bağrımızı yaralayıp, eve döndük. Yahu okulda bize alışverişin stres atma ve rahatlama yöntemi olduğu öğretilmişti, neyse dünyada tersine dönüyor gibi zaten.

Eve gelince kitabıma gömüldüm. Öykü deyince genelde bir kaşım havaya kalkıyor, iyi öykü okumak zor iş, hele son dönemde. Yedi Boş Ev' deki öykülere, öykülerin işlenişine, sıra dışı anlatımına hayran oldum. Etkisi hala zihnimde. Okuyun derim.

Pazar günü de mutfaktan çıkamadım ama bugün hiç yemek olmaması garip değil mi? Bilge hafif soğuk algınlığı geçiriyor. Okula gitmedi, burnunu çekme sesini duyuyorum. Tarhana çorbası yapacağım. Sabah kulaklıklarını arıyordu, yorganını kaldır bir bak dedim. Sonunda pes edip yorganı kaldırmasıyla kulaklık kutusunun yere düşmesi bir oldu. Söyleseydin ya burada olduğunu dedi. Bilmiyordum ki dedim. Yüzüme bakıp korkutucusun dedi. Anneler öyledir dedim, bilerek yaptığımız bir şey değil, annemde bana yapardı, hatta seslen gelir derdi. Güldü sümüklüm, yazık.

Bu hafta okumalık iki kitap seçtim. Fadime Uslu' dan Ay Eskir  Gün Işırken ve Jenny Erpenbeck' ten Gölün Sırrı. Fadime Uslu' nun öyküleri biraz dolambaçlı geldi, gerçi daha iki öykü okudum. Gölün Sırrı' ysa ilginç bir romana benziyor, umarım su gibi akar.
Dinlemek için de dün Kibirli Palmiye' ye başladım, Aybike Ertürk'ten. Bizimkilere duyurmadan dinliyorum, takılmasınlar peşime.

İyi bir hafta olsun...

Yorumlar

  1. Bu hafta sonu bende aynı şekilde pek bi havalardaydım. Plansız plansız başladım güne hooop ütülere gözüm takıldı ve hafta sonunu yedim resmen :)) Kader diyorum
    Öykü okumaya yeni yeni alışıyorum. O sebeple bu kitabı da hemen not ettim bir kenara :))

    Seslen gel bizde annemin ağzını açıp içini göstermesi şeklindeydi ki deli olurdum hahahaaa :) Oytunu bu seslen gelsinle biraz ben de deli edeyim ahahaaa :)) Süper fikrine teşekkür ediyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şebocum kader demeyelim biz kendimiz yapmışız:)) ya kıyamam Oytun' a ama sen bildigini yap yine de çok eğlenceli oluyor , öperim...

      Sil

Yorum Gönder