Öyle işte...


Bu sabah kış gibi bir sabaha uyandık. Bizim ev dik bir yokuşun yamacında ve sağında solunda yeni yapılan inşaatlar olunca bildiğiniz çamur akıyordu. Koca' ya Efes' i ofisin orada gezdirelim dedim. Ama nerede beni dinleyen adam ve köpek. Sırılsıklam geldi arabanın yanına ben aşağı inince. Baktım patileri hazırlıyor üzerime atlayacak benden çıktığına inanamadığım bir sesle" yapma "dedim. Efes' te inanmadı benim söylediğime ve benden uzaklaştı.)) Bu arada sabah Bilge' yi okula gönderirken penceresin önündeki çiçekleri görüp başımı önüme eğdim. Pirimulaları yine soldurmuşum. Bir gün sulamazsan ölü numarası yapıyorlar. Suyu görünce toparlanıyorlar allahtan:))



Bu şehre bahar çok güzel geliyor. Özellikle kafamı kaldırıp bu güzelliği görünce milyonuncu kez bir daha anladım. Mis gibi içime çektim havayı. Bazen eve yürümeyi gözüm yemediğinde taksiden erken inip etrafa bakarak, tadını çıkartarak yürüyorum eve. Bilge'yle Efes' i gezdirirken yeni çıkan çimleri görünce Efes çıldırıyor. Büyük bir iştahla hapur hupur yiyor. İlkinde karnı ağrıyordur falan desek de bu her gün olunca Bilge Efes' in içinde bir keçi yaşadığına kanaat getirdi:))
Bu zamanlar tüy dökme zamanıymış,   evdeki tüylerden rahat bir yorgan çıkardı:)) Bitmek üzere sanırım bu arada süper bir şey keşfettim( bunu daha önce mutlaka yapan olmuştur.) Elektrik süpürgesinin perde ayarında Efes' i süpürebiliyorum. Önce  biraz korktu ama sonra çok hoşuna gitti. Veterinerde bir zararı olmadığını söyledi. Bomba oldu yani:))
 Evde terlikleri kaldırmıyoruz artık herkes terliğinde köpek izleri olmasına alıştı. O kadar seviyor ki bütün terlikleri toplayıp kemirmeyi:)) Geçen hafta hiç sevmediğim, bitince de oh bitti diye yere koyduğum kitabı , geri dönüşte bin parçaya ayrılmış buldum. Bir kaç gün sonra Efes' i Bilge' nin kurşun kalemini yerken yakaladım:))  Uzun uzun gözlerinin içine bakarak konuşup üstüne basa basa hayır dedim. Umarım işe yarar:))
Hayır demişken referandum sonuçlarına şaşırdım mı hayır, üzüldüm hem de çok. Topladım bir sürü kitap biraz ondan, biraz bundan bir dolu okuma yapıyorum. Bir süre sonra normale dönerim. Kız kardeş bana sürpriz yapıp kitap listemi yürütüp bana almış. Çok duygulandım.

Yani çiçek açmış ağaçtan, ottan böcekten, köpek süpürmekten, kız kardeş sürprizlerinden, kitaplarıma bakıp çok zengin gibi hissederek, kızıma, kocama sarılıp huzuru bulmaya çalışıyorum.

İyi bakın kendinize...

Yorumlar

  1. Bahar derken, Ankara ya kar da geldi :( Ogüzelim çiçekleri döküverdi, yerinde mini mini meyveler bıraktı. Her öğle tatilinde yiyorum birkaçtane. Ablam söyledi;gençlik aşısıymış bunlar :)))
    Hayır...bu sefer olamaz dediysek te kar etmedi :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de dün kar şokunu yaşadım üstelik dışarıda ayağımda spor papuçlar deri montun içinde kısa kollu tişört:( dondum ve evet güzelim ağaçlar ve çiçekler offf:( iki gündür ısınamıyorum bir türlü

      Sil

Yorum Gönder