KIZIMA BAKAR MISINIZ?

Hafta sonu eve kapandık, bir temizlik bir hamaratlık sormayın. Bir güzel dip köşe temizledik evimizi. Çiçeklerimize baktık, topraklarını kabartıp, yapraklarını yıkadık. Bilge' ye kek yaptık. Ardından mantı yapmaya koyulduk.
Antalya' dayken böyle yemeklerle hiç uğraşmazdım, annem yapardı ya da beraber yapar yerdik. İş başa düşünce insan herşeyi yapıyor. Turşuyla başlayan, konserveyle devam eden maceramda mantıyla tavan yaptım:)) Aslında haddim değil, o kadar zengin birikimi olan blogger arkadaşlar var ki yemek konusunda. Zaten bitmiş halini fotoğraflamayı da unutmuşum:))

Bu annemin "balıklı mantısı", içinde balık falan yok tabi, şekli güya balığa benziyor. Koca böyle seviyor diye bizde böyle yaptık. Kolay da yapılıyor büyük olduğu için, teyzem hep dalga geçer "mantı değil hamur yiyorsunuz" diye:))

Bunlar da Bilge Hanım' ın minik mantıları, minnak minnak oldu kendileri, afiyetle mideye indi. Hatta fazla yapmışım birazını fırınlayıp dolaba attım, sonra yemelik. Ev temiz, mutfak yemek kokunca, bana geri kalan zamanda koltuğuma kurulup kitap okumak kaldı. Elimdeki kitabı bitirdim. Çok çok iyiyidi diyemem ama, fena da değildi. Bir de çok kötü bir film seyrettim güya komedi filmydi ama berbattı. Adam Sandler oynuyor diye aldım, feciydi adı bile aklımda kalmadı, o kadar yani.Neyse benden bugünlük bu kadar...



Yorumlar

  1. Ay Bilge hamaratlıkta beni de geçmiş:)))))
    O mantılara o şekli nasıl verdin kardeş yahu? Merak ettim şahsen. Analı-kızlı pek cevval, pek cabbarsınız, gözlerim yaşardı vallah. Maşşallah ikinize de:)))

    YanıtlaSil
  2. Leylak ablam o şekli öğrenene kadar kafama az oklava yemedim, ama nasıl tarif ederim bilemiyorum, bir gün mantı günü yapalım uygulamalı anlatayım:))

    YanıtlaSil
  3. Aman prensesimin güzel elleri değdiyse o mantı çok lezzetli olmuştur. Bak şimdi canım istedi. Bilge, bir gün bize de gel, sen bana öğret birlikte mantı yapalım, sonra da birlikte yeriz Ne dersin? Zaten Ada seni bir görse bir daha ayrılmaz yanından

    YanıtlaSil
  4. Maşallah onca işten sonra kek ve mantı, helal olsun.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder