"Sessizliğin Gürültüsü"

 Bayram öncesi başladım Juli Zeh'in  "Sessizliğin Gürültüsü" kitabına. İlk on sayfadan  sonra merak edip nette Juli Zeh' le ilgili görsellere baktım.

Tamda merak ettiğim bu kareyi buldum. Kitap Juli Zeh'in köpeğiyle birlikte Bosna'ya yaptığı yolculuğu anlatıyor dersem kitaba çok büyük haksızlık yapmış olurum. Yolculuk Bosna'ya doğru ama savaş  sonrası Bosna'ya. Juli Zeh'in  çok farklı ve alışılmadık bir dili var.Kitap boyunca aynı tadı hissediyorsunuz. 
"Juli Zeh 2001 yazında çıktığı, Bosna yolculuğunun izlenimlerinden oluşan "Sessizliğin Gürültüsü",doğanın büyüleyici güzelliğiyle yıkımın iç burkan izlerinin iç içe girdiği, savaşın hayaletinin hâlâ her yerde kol gezdiği bir ülkeyi yalın bir şiirsellikle anlatan etkileyici bir kitap. Gezi boyunca yaşadıklarını derin bir duyarlılık ve ince bir mizah anlayışıyla aktarırken bir yandan da savaşın doğasını, sebep ve sonuçlarını sorgulayan Zeh' in akıcı anlatısı, küçük öykülerden örülü bir roman tadında..."
Kitap Metis yayınlarından çıkmış, çeviren Sevinç Altınçekiç, 216 sayfa.  Keyifli okumalar diliyorum.

Yorumlar

  1. Paylaşım için teşekkürler Sevda. Bir ara otomatiğe bağlamıştım. Herhalde epeyce bin diyeceğim bir sayfa okudum. Şimdi yine durgun döneme girdim. Elime aldığım kitaplar yine ağır bitiyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder