Güzel bir akşam


Dün biletivaya girdim "Carmen" için en yakın bilet satış tarihine bakayım diye. O arada akşama "Harem Balesi" ni gördüm. Hemen bilet aldım. Gün yine koşturmalı geçti, Hatta Bilge ödevlerinin sonunu Opera Sahnesi' nin kafesinde tamamladı (öğretmeni duymasın). Saat 20:00 oldu salonda yerlerimizi aldık.



"Aaa orkestra da var yaşasın" dedik. Ve orkestra başladı çalmaya. Klasik Türk müziği nameleri havada yankılanmaya başlarken, muhteşem dekor ve kostümlerle dansçılar çıktı sahneye.


 İki perdeden oluşan bale tam bir görsel ve işitsel ziyafete dönüştü. Sürekli "iyi ki gelmişiz" dedim.
Düşünün ki  "Dök Zülfümnü meydana gel' den Dede Efendilere derken konuk solist Cemile Karabulut Uncu' dan "Kimseye etmem şikayet" le zirve yaptı gönlümde.




Üstelik genç dansçıları daha önce de izlediğimiz için sanki çok yakınlarımız dans ediyormuş gibi bir sevindik:)) Çok başarılılardı. Gerçekten dakikalarca alkışladık. Avuçlarımızın içi kızarana kadar.
Bu güzel geceden  en çok piyano, keman, ney, kanun, bateri, kudüm, timpaniden oluşan orkestra zihnime yer etti.  Gönüllerine emeklerine sağlık. Umut dolu çıktık dışarı. Baktım yağmur yağmış mis gibi yağmur kokusu geldi burnuma. Uzun zamandır hissetmediğim kadar iyi hissettim kendimi.



Keyifli bir hafta sonu diliyorum hepinize, sanat hayatımızda hep ama hep olsun.

Yorumlar

Yorum Gönder