Geçen Hafta

Size de sanki kış çok çabuk geçmiş gibi geliyor mu? Sanki mayıs değil de daha mart ayında olmalıymışız gibi hissediyorum. Okulun kapanmasına bir ay kaldı:(( Tatil filan planlamak lazım, belki erken rezervasyon... bilemedim yani.

Neyse hafta içi evdeki halıları yıkanması için gönderdim. Özellikle sabaha karşı evde bir yengeç yaşıyormuş gibi tıkır tıkır Efes'in yürüyüş sesleriyle uyanıyorum. Yalnız fark ettim ki bu çocuk benden de fena uyuyor/ uyumuyor. Tüm gece en az üç kez su içmeye gidip, önce Bilge' nin odasını, sonra bizi kontrol edip, kanepeye kıvrılıyor:))
Haftanın özetine geçersem
* İşi hiç asmadım:)
* Stefan Zweıg /Satranç /İşbankası/ İlk Zweıg okumamdı bir klasik olmanın hakkını vermiş
* Kul/Seray Şahiner//Can/ Daha evvel Antabus' u okuyup çok beğenmiştim. Bu kitapta  Mercan' ın hikâyesi bildik, samimi gelmişti ama sonuna doğru tekrarlar, rutinler...içim şişti keşke bu kadar uzatmasaymış.
* Hiçe Doğru/Hüsnü Arkan/Kırmızıkedi/ Hüsnü Arkan' ın şiir kitabı.İlk kez şiirlerini okudum. Yazarlığını daha çok sevdim, sesi , şarkıları hep gönlümde yer etti ama şairliğini sevemedim. Şiirleri ağır ve zor geldi.
* The OA/ 2016 Netflix yapımı ilginç bir dizi izlemeye başladım ilk sezonun son iki bölümü kaldı. Doğaüstü/ gizem türü bir dizi, sonu nereye varacak merak ediyorum
*Collateral Beauty/ 2016 yapımı  Will Smith, Kate Winslet ve en çok sevdiğim Helen Mirren baş rollerde. Güzel, duygusal bir filmdi
* Casting Jonbenet/ İlginç bir filmdi altı yaşında çocuk güzellik yarışmasında birinci olduktan sonra öldürülen Jon Benet  Ramsey cinayetinin yirmi yıl sonra farklı bakış açılarından  farklı bir tarzda değerlendirilmesini izliyoruz. Garip  bir filmdi.
*Hacettepe Ün. Ank. Dev.Kons. Bale Anasanat Dalı Temsili/ Cumartesi akşam Bilge'yle  Gittik. Opera sahnesindeydi. Çoğunluğu çocukların aileleri olan bir izleyici kitlesiyle ve onların heyecanlarıyla izledik. 6. sınıflardan mezunlara aynı sahnede muazzam bir görsel bir ziyafetti. Bir kez daha özellikle klasik balenin bambaşka bir güzelliği olduğunu gördük. Azim bambaşka, böyle insanlar görmek çok umut verici.
* Son Tango/ Sevgili Leylak Dalımla pazar günü Akün Sahnesi'  nde izledik. Beklentimizin altındaydı ama bu sene seçeneklerimizi düşününce hiç yoktan iyidir dedik. Rdından kahve içtik, dost sohbeti özlemişim, iyi geldi:))
*Hep Yuvaya Dönmek/ Ursula K.Leguin/ Kitabı yarıladım, sanırım hayatım boyunca okuyacağım en ilginç okumalardan biri olacak. Leguin' in fantastik dünyası inanılmaz. Bu hafta bitiririm umarım.
*Roman Kahramanları/ Üç aylık Edebiyat Dergisi/ Düzenli takip ettiğim tek edebiyat dergisi. Nisan/ Haziran sayısı Franz Kafka üzerine çok ciddi bir külliyat içeriyor. Ufak ufak okuyorum.

Keyifli ve bereketli bir hafta diliyorum hepimize...

Yorumlar