30 Aralık


 Uzun zaman oldu yazmayalı. Efes bir türlü iyileşemedi, bu dönemde ne yazmak, ne konuşmak hiç içimden gelmedi. İdrar sorunu kaçırmaya dönünce gece bez bağlamaya başladık. Veterinerimiz fakülteden genel bir kontrol istedi. Güç bela gece yarısından sonra anlık açılan randevu sisteminden on beş gün sonraya anca alabildim . Dün götürdük, taramaları , testleri yapıldı. İdrar kesesinde kristalleşmeler olduğunu söylediler. Yedi günlük antibiyotik ejeksiyon şeklinde yapılacak. Haftaya kontrolü var. Kendi veterinerimize uğradık sonuçları söyledik, onun da içi rahatladı. Toparlandıktan sonra da hemen kısırlaştırılacak. Allahtan bu dönemde keyfi hep yerindeydi, iştahı kesilmedi, inlemesi sızlaması olmadı. Altına kaçıra kaçıra gelene gidene gavladı. Benim için çok acayip bir dönem, taşlarımdan herhangi biri yerinden oynadığında darmadağın olduğumu çok net gördüm. Dünya yıkılmış da altında ben kalmışım gibiydi. Güçsüz ve çaresiz hissettim ve anladım ki metanet denen duyguyu bana koymamışlar diye söylenirken bir gün zırıl zırıl ağladım. Bir iyi geldi:)) Sonra dedim ki, benim babam öldü buna dayandım, dünya dönmeye devam etti. Bezi en doğru bağlamanın şeklini bulduk. Bir de doğru bezi) Hayvan mumya gibi oluyor ama garibim o da alıştı. Kabızlığı vardı onu toparladık, uzun uzun yürüyüşlere çıkarttık. Herkes bir yorum yapıyordu, iyi denilen de kulağımı tırmalamaya başlayınca bir süre insanlardan uzak durmaya karar verdik. İyi de geldi. Dün akşam beni çok iyi tanıyan veteriner zamanla düzelecek biliyorsunuz dedi. Biliyorum sihirli bir değneği yok kimsenin dedim. Ben bu yazıyı yazarken kuru mamasını yiyor , kulağıma gelen kırt kırt sesi bu dünyadaki en güzel seslerden biri. 

Bu yıla gelince her şeye rağmen şükür diyeyim, gerisine hiç girmeyeyim. Güzel kitaplar okudum, yılı yüz üç kitapla bitiriyorum. Bunun üzerine otuz kadar da sesli kitap dinledim. 
Güzel filmler, diziler izledim. Tek bir tiyatro oyununa gidebildim, hala kapalı ortamlara girmekte rahat değilim. Düzenli yazmaya ve çizmeye başladım. Yogaya devam ediyorum, kendi pratiğimi çok  rahat hazırlayıp uygulayabiliyorum. zaman en kıymetlim ve artık en doğru şekilde doldurmaya çalışıyorum. Hayır demeyi öğrenmeye çalışıyorum. Beni yoran insanlardan uzak duruyorum. 
Önümüzdeki yıl için en büyük dileğim sağlık, gerisini bir şekilde çözerim.
İyi bakın kendinize...

Yorumlar

Yorum Gönder