KIZIMI NASIL KANDIRDIM?

Bilge' ye anne sütünü bıraktığımızdan beri yemek yedirmek hep mesele oldu. Ona yemek yedirebilmek için neler denemedim ki... Babamıza gelince hep "acıkınca yer" diye rahat davrandı.Doktora her sorduğumda rahat olmamı, gelişiminin normal olduğu laflarını dinledim.
Keyifle yediği kahvaltılık gevreği ve bardak bardak içtiği çoğu zaman bizim frenlediğimiz sütü var. Bir ihtimal de bana çaktırmadan yemek yeme olasılığı.
Dün portakal yedirmeye çalışıyordum, güneş yaptım olmadı, dondurma gibi yalayım dedi, o da olmadı derken ayağındaki çorabın baş parmağının hafiften yırtıldığını fark etti. "hiii ne olmuş buraya" dedi. Ben de" portakal yedin ya, ayakların büyümüş çorabına sığmamış "dedim. Çok sevindi, o gazla bir portakalı bitirdi, gözleri sürekli parmaklarında. Ben gülmemek için kendimi zor tutarken, hanımefendi patlattı bombayı "anne diğer ayağım niye büyümüyor ki"tabi ben kıvır Allah kıvır, sanırım onu kandırmaya çalıştığımı anladı:))
Ben küçükken büyükbabamlarda kalmayı çok severdim, annem de yatıya kalmama çok bozulurdu. Yine bir büyükbaba dönüşü eve geldiğimde, çorabımın parmak kısmından yırtıldığını fark ettim. Uyanık annem büyükbabalarda farelerin çorabımı yediğini söyledi. Tabi bir süre orda kalmamamı merak eden büyükbabaya sebebini yumurtlayınca herşey ortaya çıkmıştı. Annem ne yapmıştı hatırlamıyorum ama çok bozulduğu kesin, hep anlatır bu hikayeyi.
Dışarda yağmurlu bir hava var, dün de öyleydi. Ben de havaya alışma çabası, Bilge "çok sıkıcı, çok sıkıcı" diye fon müziği yapıyor günüme. Kafamda bir sürü fikir var yapayım diye düşündüğüm, yapmam gereken bir sürü iş var, gel gör ki bende vurup kafayı yatmak dışında hiç bir istek yok. Bir de kuru öksürük takıldı, boğazımda hafif bir ağrıyla.Allah'tan Bilge var, günümü şenlendiriyor o kadar grinin arasında renkli bir çiçek buketi gibi. Bazen kaktüs olabiliyor ama olsun.

Yorumlar

  1. Haha, bayıldım bu portakal ye ayağın büyür kandırmacasına :)
    Benim çocuğum yok ama zorla ymek yedirmeye çalışma olyını ben de pek beğenmiyorum. Gerçekten acıkınca yiyecek ne de olsa.
    Bence rahat olmayı dene ve kendiliğinden anne ben acıktım demesinin keyfini çıkar :))
    Öptüm...

    YanıtlaSil
  2. Ah buğdaycığım, yemek yedirmekten geçtim daha ağzına sürmediği, tadını bile bilmediği o kadar çok şey var ki, ben ona takılıyorum. O kadar inatçı ki, ağzını bir kere kapatırsam, kendini yırtsan açtıramazsın, geriye doğaçlama mı desem maymunluk mu artık ne yaparsan o kalıyor:))

    YanıtlaSil
  3. Ama ben o fotoya bayıldım. Anne kız nasıl tatlısınız. Bu arada parmak fikrine bayıldım, izninle çalıp Ada/ya da uygulayım

    YanıtlaSil
  4. Aklıma benim küçükle yaşadığım geldi.
    Hani hep uçak geliyorr,hangara giriyorrr...yaparız ya.
    Ben söyleyip duruyorum yine elimde kaşık,çocuk el sallıyor ama ağzını açmıyor bir türlü.
    Meğer ben 'uçak geçiyor' dermişim,o da sadece el sallarmış.
    Büyük oğlum farketmişti.
    Bu yaşa geldiler hala güleriz buna.

    Evet,fotoğrafınız çok şeker bu arada.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Umurcuğum, ne demek tepe tepe kullan:))
    Sevgili Tülin; ay ne güldüm, ilahi çok yaşayın emi:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder