OKUDUKLARIM

"Küçük Mucizeler Dükkanı" Debbıe Macomber 'a ait bir kitap, hep görüyordum raflarda, geçen hafta, diğer kitabı"Bir Yumak Mutluluk"la birlikte aldım. Pazar günü miskinliğimde kitabı bitirdim. Güzel, çabuk okunan bir kitaptı.
"Artık o eski tatsız kız değilim. Yaşadığım her günün değerini biliyorum. Çünkü hayatın ne kadar değerli olduğunu öğrendim...Hiçbir şeyi, özellikle de hayatı hafife almaz oldum. Artık hiçbir günümü boşa geçirmiyorum, çektiğim acıların bir karşılığı olduğunu öğrendim..."(arka kapaktan)
"Sevda Dolu Bir Yaz" Füruzan' ın okuduğum ilk kitabı. Dün de söylemiştim daha önce niye okumadım diye çok hayıflandım. Kelimeleri aldı götürdü beni, içimi sızlattı.
"Füruzan edebiyatımızda bir olaydır diyor Mehmet Fuat. Türk toplumunu oluşturan insan manzaralarını hem bireysel duyarlılıklar özelinde işleyip, hem de bu duyarlılıkların örtüşüp ve çatışıp genel bir toplam portresine dönüşmesini nasılda yalın bir anlatımla dökebilmiştir yapıtlarında. 'Trajik' olanı, yaşandığı anda bileyip keskinleştirmektense, akan zaman içinde koyultup, bilince gülle gibi oturtan 'pathos' a (onarılmaz burukluğa) nasıl da dönüştürmüştür"... (arka kapaktan)
Herkese güzel bir hafta sonu diliyorum...

Yorumlar