Kitap Hırsızı

"Kitap Hırsızı" son dönemlerde okuduğum en etkileyici kitaplardan birisi. Konusuna ya da yazarına hiç bakmadan adına takılarak almıştım. Hırsızlık güzel olur mu, eğer Hitler' in yakılması için toplattığı yığından gizlice alıp bağrını yaksa da, bir kitap çalmak bu hırsızlığı güzel kılar. Evet Hitler zamanı Almanya' sı, küçücük bir kız çocuğu, savaşın diğer yüzü. Gizlice bir yahudiyi evlerinin bodrumunda saklayan Alman bir aile. Bu aileyi aydınlatan, nefes aldıran kitaplar, kitaplardaki kelimeler... Üstelik Kitap Hırsızı' nın hikâyesini azrailin ağzından dinliyoruz. Okurken yüreğiniz burkuluyor ama kitap öyle güzel ki bu yürek burkulmasına razı geliyorsunuz. Kitap Markus Zusak ' a ait. Martı Yayınlarından çıkmış. 574 sayfa ama gözünüzü korkutmasın, çok çabuk bitti. Okuyun derim gönül rahatlığıyla.
Bu arada sevgililer gününü unutmadım ama bana komik gelen bir gün. Yani kutlamadığımız bir gün. Ama kutlamak isteyenler için ne diyelim "kutlu olsun":))

Yorumlar

  1. çok merak ettim.okumayı istedim bir an.....iyi okumalar.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mihrimah beğeneceğini umuyorum, benden de sevgiler

      Sil
  2. Benim de kulem de mevcut kendileri, sırası gelecek...

    YanıtlaSil
  3. Bu kitabı biraz karıştırdım ama iletişim kuramadım gerçi evde bir kule okunmayı beklerken, etkilemesi güçtü:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Natali başında ben de hemen giremedim kitabın içine ama yaklaşık bir kırk sayfa sonra bırakamadım elimden. Bu arada benim kule çok azaldı ama rahat durmuyorum hafta içi sepetimi isteyeceğim:))

      Sil

Yorum Gönder