Hafta sonu

 Geçen hafta çok yoğun geçti. Hem işler çok yoğundu hem Bilge' min doğum günüydü. Kocaman bir 11 oldu. Baş döndürücü bir hızla büyüyor ...bir tarafı hep büyümek istiyor, bir tarafı hep çocuk kalıyor:)) Aslında bu konuyu ayrıca bir yazmalı:))

Operada ve tiyatroda izlenecek bir şeyler bulmak çok zor. Cuma ve cumartesi akşam ya da pazar gündüz olması lazım. Öteki türlü Bilge' nin okulu sebebiyle gidemiyoruz. Öncesinde cuma gününden bahsedeyim. ArtAnkara' yı ziyaret ettik. Çok güzel işler vardı. Güzel bir etkinlik olmuş. Sevgili Füsun Ürkün' le tanıştım nasıl güzel bir insan resimlerine bir kez daha hayran oldum ve tabi sevgili Leylak Dalının kulaklarını çınlattım. (Onun tavsiyesiyle tanıdım)


Cumartesi günü Opera Sahnesi' nde "Ankara 1923" konserini dinledik. İlk kez bu kadar büyük bir orkestrayı ve koroyu  canlı dinledim.


 Pazar sabahı ödevler el birliği ile yapıldı:)) Piyano dersine gittik. Çıkışta bir şeyler yedikten sonra yine Opera Sahnesi' ne gittik. Bilge' nin piyano öğretmeninin de rol aldığı IV. Murat oyunu izledik. Öncesinde öğretmeni Bilge'ye kulisi gezdirdi, oyuncularla tanıştırdı. Bilge bayıldı, sahne arkası ne demekmiş gördü.



Oyunu oldukça muhafazakar bir seyirci topluluğu ile izledik. Mehter Marşı eşiliğinde gelen yeniçeri ve sipahiler ayakta alkışlandı derken çocuk yaşta padişah olan IV. Murat' ın etrafındaki entrikalar, dönen dolaplar... Halkın korktukça sultanına daha çok bağlı olacağını düşünen padişahın yasakları, akıl almaz fermanları... İkinci perdede salonun yarısı boşalmıştı. IV. Murat' ın trajik hayatı, halka yasakladığı her şeyi yapması, astığı astık, kestiği kestik hali ve aklını yitirmesi... Yazık seyirci büyük bir hüsrana uğradı. Arkamızda kapalı iki hanımın konuşması kulağıma geldi." Gerçek olabilir mi sence" diğeri "yok be adı üstünde tiyatro yalandır yalan" dedi. Yani ülkenin geldiği durumu izledik ama çok uzundu üç saat. Bir de Mehter Marşı çok dinlemeye gelmiyor bence hala kulaklarımda çınlıyor:))

Tiyatro candır diyorum ve kaçıyorum iyi bakın kendinize...

Yorumlar

  1. Bilgiye bu kadar kolay ulaşabildiğimiz bir zamanda o iki kadının hala böyle düşünebilmiş olması ne kadar kötü. Maalesef insanlarımız hala cahil hala kulaktan dolma bilgilerle kolayca uyutulabilmekte.

    Bilge'nin doğum gününü kutluyorum. dilerim o çocuksu yanını büyüme çağına güzelce harmanlayıp içindeki çocuksuluğu öldürmeden yoğurabilir. Aslında senin gibi güzel ve donanımlı bir anneyle bu zor olmayacaktır. Şu blog sayfanda yazdıkların ve Bilge ile paylaştıklarınla O'na aktarımınla ideal bir anne modelimsin.. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım cahilliğin bu boyutu bence çok korkutucu. Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için, öpüyorum sevgiler

      Sil
  2. Bizler​ millet olarak herşeyi bildiğimizi sanıyoruz hep kulaktan dolma bilgilerle maalesef ki .. Efendim bu güzelliğinde doğum günü kutlu olsun herşey güzel gönlünce olsun inşallah sevgililer 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Sessizkaldım, ne fena değil mi bu sanmalar, içi boş insanlar. Çok üzülüyorum ama en çok kızıyorum. Neyse güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim, sevgiler

      Sil

Yorum Gönder