Son hız :))

Yıl sonuna yaklaşırken son hızla kitap okuma  hedefime yaklaşmaya çalışıyorum. Ralf Rothmann' ın Baharda Ölmek kitabı çok güzeldi. Almanya' da iki süt sağıcı gencin savaşın sonlarına doğru zorla orduya alınması ve sonrası anlatılıyor. Çok derin ve trajik, bir o kadar da etkileyiciydi.
Eskiden, biyografi ya da anı kitabı deyince burun kıvırır, uzak dururdum. Artık öyle değil, merakla okuyorum, özellikle insanların aynı tarih aralığına gelen hayatları, gerçekten o dönemi anlamama yardımcı oluyor.Bu benim için çok büyük bir kazanım. Emine Uşaklıgil' in kaleminden Serra Yılmaz' ın ve kendisinin yaşamı ve anıları sade bir dille anlatılmış. Serra' dan daha çok bahsetmiş sanki:)) Bazı yerlerde geçişlerde ufak aksamalar var ama güzel bir anlatı olmuş.
Bobo 2, canımız, ciğerimiz. Dilimize kattığı yeni kelimeler (davuk, gerbertin, bazartesi ve daha bir sürüsü) ve ig sayfasında her yeni gönderide yüzümüzü güldüren, günümüzü aydınlatan Serkan Altuniğne' nin ikinci kitabı.Çoğu ig' den bildiğimiz karikatürler ama bir arada olması çok keyifli. Punk Bobo'yu defalarca okumama rağmen yine gülmekten yerlerde yuvarlanma kıvamına geldim:)) O kadar keyifliydi...
Ayrıntı Yayınları'nda indirim vardı. Bu kitabı öyle aldım. Aslında arka kapakta ilginçti. Altı yaşında İngiltere' de yaşamaya başlamış Pakistanlı kadın  yazarın Müslüman evlilikleri kulvarında, internetten eş bulma çabasını,espirili bir dille anlattığı yazıyordu. Merak ettim ama hiç düşündüğüm gibi değilmiş. Kolay kolay bir kitap için kötü demem ama fenaydı. Zamanınızı harcamayın...

Akşamları parkta köpeklerle bir buçuk saat kadar geçiriyoruz. Havalar soğudu, büyük bir ihtimalle bir saate düşecek bu süre. Akşam kocaman gülümseyen suratlarla ve kırmızı burunlarımızla eve dönüyoruz.
Bu hafta yogaya perşembe, cuma gitmeye karar verdik. Bilge' nin salı gününe beden eğitimi dersi koymuşlar. Çok yorgun geldi.

Kimliğimle, ehliyetimi yenileme işini hallettim. Biraz maceralı oldu, biyometrik diye çektirdiğim fotoğrafı kabul etmeyince, koştur koştur yeni fotoğraf çektirdim. İşlemimizi yapan memur parmak izlerimi alırken (hepsini tek tek ve birlikte ) isyan ediyordu. Her gün 2000 kişiye bu işlemi yaptığını söylüyordu:(( Kolaylıklar dileyip, tepsi kıvamında suratımın olduğu fotoğrafı (ikinci) kabul edince, sevinçle ayrıldık...

Hafta başından beride postacı bize çalışıyor. Bilgenin ki ayrı bir gün, benim kimlik sonraki gün geldi. Bugünde ehliyetim gelecek. Koca' nın kimlik geldi, ehliyetten henüz haber yok:))

Black Mirror' un 5. sezonun ilk bölümü izledim. Çok uçuk kaçıktı.

Bu sabahta Behçet Çelik' in Herkes Kadar ' ına başladım...

Hafta sonu Antalya' ya gidiyoruz. Yavaştan toparlanıyorum.

İyi bakın kendinize...

Yorumlar

  1. off ya çok kıskandım, hava harika ve Antalyaya gidiyorsunuz. denize bile
    girersiniz belki. şimdiden iyi yolculuklar..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder