15 Mart


 Bugün Bilge' nin doğum günü, on altı yaşına bastı. Yazarken, söylerken bile zamanın hızına şaşırmadan edemiyorum.  Akşam çaktırmadan fotoğraf çekeyim dedim günün özeline istinaden, kıyamet koptu... Ben de teee Hollanda' dan teyzemin hafta sonu yollayıp "şu güzelliğe bakar mısın" dediği fotoğrafı koydum:))

Ergen Bilge çokça sinir bozucu olsa da, bir o kadar da büyüleyici... Onu izlemek endişelerimden sıyrıldığım zamanlarda çok keyifli. Okul başında geleceğe dair tüm planlarını değiştirip mimar olmaya karar verdi. Ben güzel sanatlar okuyacak diye çok rahatken, bunun ona yetmeyeceğini söyledi. İstediği bölümün puanını görünce, deli gibi abartısız gece gündüz yüreğimi ağzıma getirerek ders çalıştı. Veli toplantısında tüm öğretmenleri övgüyle bahsettiler. 
Ebeveyn olmak çok acayip bir duygu. Bilge çok sakin bir bebekti, uykusuz kaldığımız gece sayısı bir elin parmaklarını geçmedi. Komik ve eğlenceli bir çocuktu. Sevdiği her şeyi keyifle yaptı, sevmediklerini benim hatırıma yapmaya çalıştı. Büyüdükçe hatır falan kalmadı:)) Hiç hırslı görmemiştim onu, belki de bu beni ürküttü. Gerçi kuzenim çocuk sana rağmen başarılı diye dalga geçiyor... Çok sevdiğim bir arkadaşımla geçenlerde  ailelerimizin farkına varmadan bizde açtıkları yaralardan bahsettik. Bu çok dipsiz bir kuyu...su yolunu açtıktan sonra kenara çekilmeyi bilmek gerekiyor, bunu kendime sürekli tekrar ediyorum.

Dünya bu kadar kederli bir yer olmuşken (ülkeden bahsetmiyorum bile) ne desem boş, umudumu korumaya çalışıyorum, bunlar kötü günlerdir umarım ve çocuklarımız güzel günler görürler...

Yorumlar

  1. Onaltı yaş mı? Yine şaşkınlıktan bayılayazacağım bir bilgi! :)) O minik bıcır bıcır hali gözümün önünde şimdi. Nice güzel senelere, sağlık ve mutlulukla. :)
    Fotoğraf için endişelenme, iki seneye kadar geçecek o haller, az sabır.:)

    YanıtlaSil
  2. Ben de 16 yaş bir ergen gençkızın annesi olarak son cümledeki dilek ve duanıza tüm kalbimle katılıyorum...Nice yaşları olsun evladınızın sağlıkla inşallah...Dünya bu kadar kederli bir yer olmuşken (ülkeden bahsetmiyorum bile) ne desem boş, umudumu korumaya çalışıyorum, bunlar kötü günlerdir umarım ve çocuklarımız güzel günler görürler...Amin....

    YanıtlaSil
  3. 16 yaş... Amerika'da ehliyet alabiliyor gençler 16 yaşında. Yani yetişkinliğe doğru atılan ilk adımlardan biri gibi. Araba sürecek sorumluluğa sahip gözüyle bakılıyor artık o yaştaki gençlere. 9 yaşındaki kızıma bakınca çok şaşırıyorum ne zaman bu kadar büyüdü diye. 16 yaşına geldiği gün kim bilir nasıl olacak. Ailelerimizin farkına varmadan açtıkları yaraların benzerlerini açmamak için harcadığımız çabalar o kadar yorucu ki bazen... Kılına zarar gelmesin istiyoruz çocuklarımızın ama onları hayattan sakınmak hiç kolay değil. Yine de su akıp yolunu buluyor bir şekilde :)

    YanıtlaSil
  4. amin , umarım bunlar en kötüsüdür ve mumla aramayız artık bişeylerin iyileşme zamanı gelmiş olmalı

    YanıtlaSil
  5. maşallah ne zaman büyüdü bu kızlar, pelin de yazın 18 olacak. bu sene zaten üniversite
    zamanı. bakalım ne olacak. çok bir hedefi ve hırsı yok , o yüzden merak ediyorum. Allah hepsinin
    bahtını açık etsin. On altı yaş ne güzel bir zaman. Nice güzel yaşları olsun!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder