26 Nisan


 Nisan ayının da sonuna doğru gelmişken, zamanın hızla geçtiği duygusu iyice sarıyor zihnimi.

Hafta sonu Bilge' yle, bayram vesilesiyle ziyarete açılan Pembe Köşk' e gittik. Geçmişin zarafeti, muazzam tavan süslemeleri ve gıcırdayan yer döşemeleri, bizi bizden aldı. Uzun uzun dolaşıp, parka geçtik. Parkın karşı tarafı tıklım tıklımdı, bizim bulunduğumuz yamaç nispeten daha sakindi. Yere örtümüzü serip, uzandık. Aslında kitap okuruz demiştik ama ne benim, ne Bilge' nin eli gitmedi kitaba. Uzun bir sohbet gelişti, aktı gitti, pek sevindim ama belli etmedim:) (ergeni olanlar beni çok net anlar ) Hafiften de bir rüzgar çıktı, uzandığım yerdeki kararmış yemiş kabuklarını, dal parçalarını yan yana koyarken Bilge' ye dönüp "burnuma deniz kokusu geldi" dedim ve dediğime şaşırıp Bilge' nin yüzüne baktım. O ara anladım "güneş kremimi sürdün "dedim " evet" dedi ve bastık kahkahayı. 

Deniz kenarında yaşayanlar iyot kokusunun tadını çıkartın, Bozkır' da denize hasret insanlar güneş kremi kokusunda deniz hayali kuruyorlar:)

Efes' i uykusunda izlemeye bayılıyorum. Uykusu derinleşince çoğu zaman patileri kıpırdamaya başlıyor, rüyasında koşuyor sanırım. Bu sabah ofiste uyurken pat pat kuyruğunu yere vurduğunu gördüm, kesin beni ona ödül maması verirken görüyordu:))

Sonunda leylaklar açtı. En ufak esintide insanın aklını başından alan kokusu ve coşkusuyla  Ankara' ya baharın geldiğini hatırlatıyor. Tabi Sevgili Leylakdalı' nın kulaklarını çınlatıp, bu kadarı kesmez deyip telefona yapışıyorum. 

Aysun Kara' nın Dünyanın Orta Yeri kitabını okudum, nefis bir kurgusu, iç içe kusursuzca yerleştirilmiş insanlar, onların hikayeleri gerçekten çok beğendim, tavsiye ederim.

Uysallar' ı izledim, çok eleştirmişlerdi ama ben çok beğendim. 

Akmet Büke' nin Deli İbram Divanı'na başladım. 

Kapı açık ve kısa kollu tişörtle oturuyorum, geçen hafta kaloriferin üzerine tünediğimi unuttum bile.
Patileri açma zamanı yakındır.
Her sene olduğu gibi aklıma yine Ayla Kutlu' nun Zaman Da Eskir kitabı geldi. Ne güzel anlatır Ankara baharını, bir gecede sihirli bir el değmiş gibi der. 

Baharın tadını çıkartın...

Yorumlar

  1. Evet, yazınız sayesinde Pembe Köşk'ün ücretsiz açık olduğunu öğrendik ve haftasonu oraya gitmeye niyet ettik. Teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder