18 Eylül

 

Kendime bugünün ilk hatırlatması "bloğa daha çok yaz" oldu. Aslında defterlere, pc de bir yerlere yazıyorum ama oralar burası değil:)

Neyse bir silkeleneyim, fotoğrafla başlayayım , hafta sonu ağaçları sulayalım diye bahçeye gittik. Bir de döküm yaptım yalan yanlış bile olabilir. İlk baharda çiçeklenince ve hatta  meyve verirlerse daha netleşecek. Tek tek ağaçları sulama işi bana düştü Koca, Efes' le mangal başındaydı. Şahane yanmışım, eve gelince kantaron yağına bulandım, neyse çabuk geçti:)

Efes biraz keyifsizdi, mevsim dönümlerinde hastalığı biraz daha zorlayıcı oluyor. O yüzden açık alanda olmak ona da iyi geldi. Dönerken Koca yakınlarda bir dere ve ufak bir göl olduğunu söyledi. Dere yatağını bulduk ama su yoktu, kışın belki olur. Göle gelince adını bulamadık ama sahiden bu ufak gölü bulduğumuza inanamadık. Etrafta balıkçı oltaları, otlayan koyunlar, çer çöp vardı. Suların çekilmesiyle yürürken ayaklarınız toprağa garip bir şekilde gömülüyordu. Efes' e sakın ha atlayayım deme, hiç gölde yüzmedim gelemem peşinden desem de o da ayakları altındaki zemini güvenli bulmadı. Kıyıdan kokladı havayı, tüylerini rüzgar havalandırdı. Kaldık bir süre, hepimize iyi geldi. 

Pazartesi akşam üzeri Uğur Deveci ve Uğur Terzi' nin kitap söyleşisine gittik. Uğur Deveci' nin Buzdan Topu' nu çok sevmiştim. Uğur Terzi' nin Meral' ini oradayken aldım. Henüz okumadım. Ortak Ankara teması, bildik yerler, güzel cümleler ve aslında koca dünyada bir şekilde birbirimize bağlı olduğumuz hissi. Bir de klima hiç güzel bir şey değil. Sabah hiç iyi uyanmadım. Ondaki derse ucu ucuna yetiştim. Hava birden soğudu, sırtımda güneş yanığı, ayağımda yün çoraplar, şortum tişörtüm, üzerinde depresyon hırkam. Dersteki kızlar şaşkın bakıyorları, çok nazikler hava nasıl diye bir ara şöyle bir sorup mevzuyu kapattılar:) 
Öğlen de Qi-Gong dersi vardı. Dersten sonra patladım. Yorganın altına attım kendimi. Efes' i gezdirme saatine kadar yarı uyanık, yarı uyur iyice sersemleştim. Akşam ilaç aldım, bugünü boş bırakayım diyordum ama bu sefer de işle ilgilenmem gerekti. Benimle birileri ilgilemeli...Efes bile gezme vakti yanıma uğruyor pis...
Çorba yapayım sıcak sıcak, içim üşüdü....(pis klima)
İyi bakın kendinize...

Yorumlar