OKUDUKLARIM

"Bir Deliler Evinin Yalan Yanlış Anlatılan Kısa Tarihi" adını tamamen doğru söyleymeyeceğim bir kitap. Rus romanı okuyormuş gibi hissettiren, "bu kadar adamı nerden buldun" detirten,çok keyifli, Ayfer Tunç' un muhteşem tarzıyla su gibi akıp giden bir kitap.
"Sınırın Güneyinde, Güneşin Batısında" Haruki Murakami malumunuz artık bizim kankamız oldu, çok sevdik biz onu. Benim okuduğum kitabın kapağı farklıydı sanırım yayınevi değişmiş nette kapağı bulamadım.Murakami' nin şimdiye kadar okuduğum kitapları arasında anlatılması en kolay olanıydı. Yine süper kelimeler, doyumsuz bir anlatım vardı. Çabucak bitiverdi.


"Serenad" kitabını almakta kararsız kalmıştım. Çok söz edildi, olumlu pek çok yazı okudum. Okuduktan sonra" iyiki almışım" dedim. Çok güzel ve etkileyici bir hikaye. İki günde bitti, merakla elime aldım ve nerdeyse hiç bırakmadım.
Bahçede yeni açan güllerden, rengine bayıldım
Bu sabah ofise geldik. Ben etrafı toparlıyordum, Koca malzemeleriyle uğraşıyordu, birden Bilge' nin çığlığını duydum. Kazana düşmüş gibi "aneeeeeeeeee" diye bağırıp bana doğru geldi. O kadar korktum ki, dondum kaldım. Elimden tuttu "çıkmışlar, çıkmışlar " diye beni bahçeye çileklerin yanına götürdü:)) Kızaran çilek onu okadar sevindirdi ki, etrafında hoplayıp zıplıyordu. Kafamı kaldırıp Kocayla göz göze geldik o da benim gibi korkmuş belli, suratlarımızın rengi atmıştı:))

Yorumlar

  1. Minicik çileğe bu kadar çığlık atarsa kazara o kabaklardan biri fışkırırsa ne yapacak çok merak ediyorum:)))

    YanıtlaSil
  2. Buketcim okurken ben bile korktum bu çığlığa:)))
    Neyse ki güzel birşey içinmiş.
    Ne güzel kitaplar okumuşsun Murakami ve Serenadı ben de okudum.Diğerini duydum ama beni düşündürüyor , belki yazarın önce diğer kitaplarını okumalıyım.Önerin var mı?
    Natali...

    YanıtlaSil
  3. bizim çileklerimiz bir fotosunu bile çekemeden bitti :)

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Leylak dalı, ay koptum gülmekten sahiden kabaklar çıkınca ne yapacak acaba:))

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Natali ben Ayfer Tunç' un yeşil peri gecesini okumuştum önce, o da çok güzeldi, sevdim ben ayfer tunçu istediğinden başla derim

    YanıtlaSil
  6. Küçük mucizem afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  7. Aynı sorunu ben de yaşadım kapak maviydi ama ben o haliye bulamadım:)) Kanka Murakami diyorum cidden. Leylak Dalına minnettarım:)

    YanıtlaSil
  8. :( Kitapları, kitap okuyanları, güldür güldür biitirenleri görünce gözlerim buğulanıyor. Başladığım kitaplar silsilesi, aldığım kitaplar birikintisi hep orda öylece duruyor:(

    YanıtlaSil

Yorum Gönder