Biraz kitap, biraz film...

 Mehmet Eroğlu' nun yeni kitabının çıktığını duyunca, evdeki kitap kulesine gözlerimi kapatıp hemen aldım ve okumaya başladım. "Fay Kırığı" üçlemesiyle gönlümde tahta kurmuştu yazar. Bu kitaba gelince tek kelimeyle çok etkileyici bir kitap. Hayal kırıklığına uğramayacağımı biliyordum ama bu kadarını beklemiyormuşum.
"İstanbul öksürüyor, Taksim' de barikatlar... Cümle isteyen GV, dağınık yatak, eksik defter,Leyla Sayar afişi, Marilyn kapıya gelmiş, Ahmet Abi Zinar' la konuşuyor.Serap sorular soruyor.Cihangir' de bir apartman, Basmahane' de bir tren, roman içinde roman..." (arka kapaktan)

"You' re Not You" filmini akşam izledim. Aslında amacım komik bir şeyler izlemekti, ama izlemek istediğim filmi bir türlü açamadım.Derken bu filmi ve afişteki Hilary Swank' ı gördüm.Tabi ironik oldu biraz. Benim gibi her şeye ağlayan bir tip için gözyaşlarım eşliğinde bir izleme oldu. 2014 ABD yapımı film ALS hastalığını, dostluğu, hayatı anlatıyor. Çok hüzünlü ama güzel bir filmdi.Als' den kaybettiğimiz bir ablamız film boyunca gözümün önünden gitmedi ve ona bakan kızı, neler yaşadıklarını, neler hissettiklerini düşündükçe daha çok ağladım... Neyse iyi bakın kendinize diyeyim ve kaçayım...


Yorumlar

  1. Evet, pek komedi filmi olmamış:-) Ben seyretmedim henüz ama merak ediyorum.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder