Oradan Buradan

Sabah Bilge' yi okula yolladım, eve dönerken memlekette anneler, çocuklar ve servis şoförlerinden sonra kargaların uyandığını düşündüm. Biraz kitap okudum, Efes' le tepiştim sonra kahvaltı hazırlamak için mutfağa geçtim ve elektrikler kesildi. Mum ışığında kahvaltı yaptık hiç yapmamışız bunu da fark  ettik , evi toparladım hava aydınlanmaya başlamışken elektrikler geldi. Pek çok insan uykudayken bunu fark etmedi...yaşayan bilir demişler ya ondan işte.

Akşam Bilge' yle yine ders çalıştık, gerçi matematik sorularını çözemeyince çalışamadık ben mevzuyu bu akşama erteledim. Birazdan kızkardeşe yollayacağım, umarım ikiz doğurup büyütüyor olmak matematik zekasını etkilememiştir. ütü yapmayı sevmek, ocak silmeyi ibadet haline getirmek gibi garip huyları var artık.

Dün spora gittim, çalışırken kullandığım ağırlıkları birer kilo arttırdım ne olacak ya bir kilodan diyeni vururum her yanlarım ağrıyor. Biraz dizi izledim Speechless' in birinci sezonunu bitirdim.

Geçen gün  duraktan taksi çağırdım, taksi geldi ben arkaya oturdum, kafamı cama doğru çevirmiştim ki şoförün sağda araba var mı abla  baksana demesiyle irkildim. Şaşkın adama bakınca sağda araba var mı diyom   dedi. Ben aptal aptal bakıp yok dedim. Sonra son sürat anlatmaya başladı. Paratonerim ya hiç şaşırmadım. Bak abla dün ne oldu? Tunalı ' da arabanın biri beni sıkıştırdı, ben ondan kurtuldum gittim onu sıkıştırdım adam bu kez bana silah çıkarttı. ben de plakasını alıp polisi aradım arabamdaki müşteri  bayanı da şahit yazdırdım, bakalım ne olacak dedi.Sabırla dinledikten ve bayan lafını da duyduktan sonra tepem attı. Açtım ağzımı yumdum gözümü ben arabadayken böyle bir şey yaparsanız şahit falan olmadığım gibi sizi durağınıza, şoförler odasına daha şikayet edebileceğim neresi varsa oraya şikayet ederim dedim. Bir de marifetmiş gibi anlatıyorsunuz dedim. sonra aklıma geldi, sağa bak araba geliyor mu ne demek ya dedim, aynanız yok mu sizin? dedim ve ineceğim yere kadar ilahi bir sessizliğe kavuştum. Ay zorbalığa bakar mısınız? kör gibi gelir beni bulur yalnız, asıl ona sinir oluyorum...

Hava da yağmurlu bugün, Efes' in aşı tekrarları var bugün, bir yıl olmuş sıpam geleli, veterinere gideceğiz birazdan. Fındık Kabuğu ilginç bir okuma olacağa benziyor, yarın biter sanırım.
Hadi kalın sağlıcakla..

Yorumlar

  1. Bugün herşeye gülüyorum kendime maşallah diyeyim önce, taksiciye şaştım kaldım sonrada epey güldüm, yurdum insanı diyerekten. Değişik bir tecrübe olmuş ama ağzının payını vermişsiniz...Tabi başlangıçtaki 1 kiloluk fazlalıkta aklıma geldi :))) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili lovehouse aslında kolay kolay artık kimseye bir şey söylemiyorum zira çok yorucu ve sevimsiz bi durum ama o kadar sinir etti ki dayanamadım.yaziya dökulunce komik oldu tabi😂 dün dinlenmeye bıraktım her yanlarımı gitmedim spor salonuna ama bugün güzel uyandım akşam üzeri gideceğim, sevgiler 💓💓💓

    YanıtlaSil
  3. Yazıyı bir gün geç okumanın ve soruları çözebilmiş olmanın gururuyla yazıyorum bacım. Matematik unutulmuyor vallahi, mantıkla cozuyorsun
    Birde temiz bir ocak ve ütülü kıyafet gibisi yok, kufurlerimi yazıya dökmediysem içimden ettim bilesin ☺️

    YanıtlaSil

Yorum Gönder