Sevgili Pazartesi

Çok keyifli bir hafta sonu oldu.Cumartesi Bilge' yi piyano dersine bıraktım. Ben de kahve içip kitap okudum.Sabahattin Kudret Aksal' ın Saatler kitabını ve Mehmet Güreli' nin Bedrufi' nin Nefesi ni bitirdim. Saatler de muhteşem öyküler vardı, her birinin tadı damağımda kaldı ve gerçekten uzun süredir hissetmediğim öykü okuma keyfini yaşattı bana. Bedrufi' nin Nefesi ne gelince Mehmet Güreli'nin alt yapısına, dağarcığına ve yeteneğine hayran kaldım, kitabı okurken neredeyse bir defter dolusu not aldım. Çok verimli bir okuma oldu.

Pazar sabahı kız kardeşle bu ay ki  kitap okuma challange mız için belirlediğimiz yazarı oyuncu olan bir kitap okuması maddesine istinaden aldığım Zafer Alagöz' ün Haşırt Dı Bilekbord unu okumaya başladım. Akşama bitti, üstelik bazı kısımlarını bizimkilere de okudum pek keyifliydi.
Pazar sabahı kahvaltıdan sonra bahçe ye gittik. Geçen haftaya kıyasla adeta sihirli bir değnek değmiş. Özellikle biberleri topla topla bitiremedim, hatta bir ara ben arkamı dönünce tekrar çıktıklarından ciddi ciddi şüphelendim.
Mangalda bu sefer sucuk ekmek yaptık, kış için patlıcan közledik. Kabaklar, kelekler hatta Bilge saklanmış kavun bile buldu:)) Efes burayı çok seviyor burnu hep havada, rüzgarı koklayıp duruyor. Bu seferde dalından salatalık kopartıp yedi:))(sahiden)

Bilge'yle yanımıza sulu boyalarımızı da almıştık, çizdik, boyadık pek keyifli oldu. Akşam üzeri eve döndük. Bahçeden topladığım fasulyeleri ocağa koydum, biberleri de hafif yağda kızarttım, üzerine de domates sosu yaptım, yemekten sonra tabi ki hepimiz bir tarafta sızmışız:)) Bu sabah ne kadar uyumuşum diye baktım 9 saat 29 dakikayı görünce kendime uzunca bir yuhhh dedim.


Keyifli bir hafta diliyorum, iyi bakın kendinize...

Yorumlar

  1. mutlu haftalar olsun, oh tazecik biber kokusu buralar kadar geldi.. Mehmet Güreli'nin kitabını not aldım hemen.

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ezgi çok teşekkür ederim biberler süperdi ben kitabı çok sevdim bakalım sen nasıl bulacaksın.Buralardan da kocaman sevgiler:))

      Sil
  2. Bahçeye bayıldım Sevda ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şebocum biz de çok seviyoruz, çok sakin oralar ve toprak o kadar cömert ki🙏

      Sil
  3. Dalından koparıp yemenin tadı ne de güzeldir. Öyle hasretiz ki böyle şeylere...
    Çok keyifli bir gün geçirmişsiniz ne güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim teyzemlerin ufak bir hobi bahçesi var bizde o vesileyle gidebiliyoruz.

      Sil

Yorum Gönder