Canım Pazartesi

Perşembe akşamı Efes' in arkadaşı bize geldi. Adı Single, bir yaşında bir Jack Rusell. Kıpır kıpır, uyurken o kadar az gördüm ki, üstelik sese karşı aşırı duyarlı. Gav gavlı bir hafta sonu oldu:)) Gerçi eğlendik de hakkını yememek lazım. İki farklı tür köpeği birlikte izlemek çok acayip bir şey.
Perşembe gündüz Bilge' yle Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 3 filmine gittik. Pek güzel, pek duygusaldı.
Cumartesi sabahtan piyano dersine gidip, çıkışta klasik kırtasiye ziyaretimizi de yerine getirip eve döndük. Pazar akşamı Single' ı  aldılar, market alışverişini bile sanal marketten yaptım.

Ocak ayını elimdeki yarım kitapları da (Heredotos' un Tarih kitabı hariç)tamamlayarak on iki kitapla bitirdim. Şubat malum güdük ay, bu aya ne kadar okuma sığdırabilirim bakalım. Ufak çaplı bir liste yaptım. On kitap sığacak gibi görünüyor. Bu arada Dino Buzzati 'nin Dağların Adamı Barnabo sunu okudum. Yazarın okuduğum ilk kitabı. Tatar Çölü en meşhur kitabı ama bu kitap ilk kitabı olduğu için bununla başlamak istedim. Aşırı sade bir dil ve aşırı sade bir kurgu okudum. Pek bir şey ifade etmedi,şimdilik Buzzati okumayı düşünmüyorum, belki bir ara Tatar Çölü' nü okurum...

Kız kardeşle bu ay Bulgakov' un Usta ve Margarita sını okuyacağız. Kitap beş yüz sayfa kadar olunca başka kitap okumayalım dedik ama Jean Louis Founier' in yeni kitabı Otopsim de belki araya sıkışır:))

Hafta sonu bol bol listeler yapıp ufak hedefler belirledim. Kitap listesi, film listesi , yemek listesi, alınacaklar listesi, ödeme listesi....

Pazar günkü yoga derslerimiz pazartesi akşama alındı, böyle olunca ben de ikinci günümü salıdan perşembeye kaydırdım. Bu arada tam 152 gündür günlük sekiz bin adımın  altına düşmedim, gururluyum. Listemden The Favourite izledim, hiç uzatmayayım sevmedim.

Keyifli bir hafta olsun...

Yorumlar

  1. İnstada hikayelerinizde bol bol izledim misafiriniz, çok hareketli bir cicişti hakikaten :)

    Favoruite benim de listemde Oscar sebebi ile... Ben sevecek miyim bakalım, hoş bu saraylı filmleri çok sevmem ama bakacağız artık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şebnemcim bende Oscar adaylığı yüzünden izledim, sen bi izle bakalım nasıl bulacaksın. Şapşikler çok komiklerdi:))

      Sil
  2. çok tatlımış köpüşler yaaa :) bir evde bir köpekle naparım bilemiyorum ikinciyle cümbüş olmuş belli ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hep aman ha bir köpek ha iki köpek diyordum ama çok zor olduğunu ancak yaşayınca anlıyorsun. Ama ikinci köpek olacaksa en azından büyük ırk olmalı sanki daha sakinler:))

      Sil
  3. hedefler harika...güzel bir hafta olsun inşallah...sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bakalım tutturmak üzereyim hedeflerimi:))sevgiler

      Sil
  4. Tatar Çölü gerçekten güzel bir kitap. şimdi sen de
    diğer kitabını görünce heyecanlandım yazarın başka
    bir kitabı basılmış diye. ama yorumunu okuyunca belki de
    yazarların her kitabı iyi olmayabiliyor dedim. ama kızınla
    yaptığınız bu gezilere bayılıyorum. pelinle sömestr tatilinde
    yalvar yakar bir kez bisiklete bindik gezdik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında kötü bir kitap değil ve ilk kitabıymış belki o yüzden bana öyle gelmiştir:)) Bilge'yle eskiden beri hep birlikte bir şeyler yapmaya çok alışığız ondan sanırım:)

      Sil

Yorum Gönder