Hafta Sonu

Hafta sonu pek keyifli geçti. Perşembe, cuma ve cumartesi yogaya gittim. İki derse Bilge' yle gittik. Üç ders üst üste yapabilmem benim için muazzamdı. Tabi ki ağrılarım oldu ama buna değerdi.

Hafta sonu arada Rilke' nin öykülerine devam ederken Per Petterson' un Lanet Olsun Zaman Nehrine kitabını bitirdim. At Çalmaya Gidiyoruz kadar etkileyici olmasa da, güzeldi. Yine bir geçmiş sorgulaması, bu sefer anne etrafında dönen bir kurgu...
Cumartesi akşam Küçük Tiyatro' da Kaşıkçılar oyunun izledik. Pek güzeldi. Müthiş bir kadro, göz alıcı dekor, kulaklarımızın pasını alan canlı müzik ve çok çok iyi oyunculukla, şen şakrak bir oyun izledik. Bilge Küçük Tiyatro' nun sahnesine, duvar ve tavan oymalarına bayılıyor. Oyunu da çok sevdi.
Avuçlarımız kızarana kadar alkışladık. Çıkışta oyuncuların ne kadar zor bir performans sergiledikleri üzerine konuştuk. Bayılıyorum böyle bakabilmesine, fark etmesine...

Pazar günü erkenden kalkıp kahvaltı işini halletik, Toroman bizdeydi. Yavru köpek acayip bir şeymiş. Enerjisi hiç bitmiyor. Efes onun yanında ağır abi kaldı. Sevme faslı bitince hemen Büyülü Fener Sineması' na gittik. İlkine bayıldığımız Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı 2 filmini ilk seansta, sadece ikimizin olduğu salonda keyifle izledik. Çok keyifliydi. Max için hep aynı ben dedim durdum:))

Çıkışta kitapçı gezip, yemek yedik. Eve girerken yağmur başladı ama ne yağmurdu... Sular sellere karıştı. Yağmurun bereketini de unuttuk, umarım kimse zarar görmemiştir diyoruz. yağmur dinince akşam üzeri pazara gittim, bir ara bozuk paralarımı düşürünce yaşlı bir teyze bir güzel payladı beni:))

Pazarın üst kısmında Koca Efes' i gezdiriyordu, çantaları ona verip Efes'i ben aldım. Diğer köpeklerle oynadı, gelene gavladı, giden gavladı. Biz de kakara kikiri sohbet ettik köpek sahipleriyle. Pazardan taze nohut almıştım. Bayıldı dört ayaklılar, biraz yedirdik, sonra korktuk motoru bozarlar diye, nohut poşetini sakladık:)) Yalnız her geçen gün kalabalıklaşıyoruz. Köpeğini alan aramıza katılıyor:)) 

Keyifli bir hafta olsun...

Yorumlar

  1. Küçük Tiyatro'nun tavanına, girişine, atmosferine ben de hayranım doğrusu :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder