Hafta Biterken

Bilge tatilin hakkını verdi. Bazen hiç yataktan çıkmadan,film izleyerek, müzik dinleyerek en çokta çizerek günleri geçirdi.

CSO' da iki konser dinledik. Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu eşliğinde önceki hafta Zekai Tunca şarkıları dinledik.Bu hafta da koronun konuk sanatçısı Ayşe Taş' tı ve muazzam bir konser oldu.

Sinemada Dolittle filmini izledik. Robert Downey Jr.' ı bu rolde görmek ilginçti.

Dün Leylakdalı' mızın doğum gününü kutladık. İlk kez doğum gününde buradaydı bizde fırsatı kaçırmadık, keyifli oldu:)

Efes' le akşam gezmelerimize çoğunlukla Bilge' de eşlik etti. Soğuğa rağmen dört ayaklı çocukların keyfi yerindeydi.

Bugün ilk kez yin yoga yaptım.İlginc bir tecrübe oldu. Hareketlerde uzun süre durulan( 4-5dk.) bağ dokuya ulaşmayı hedefleyen bir yoga türü. Evde kendi başıma da haftada bir yapmaya çalışacağım.

Bu arada çokça okudum,  kitap detaylarını bir sonraki postta paylaşırım.

Keyifli bir hafta sonu diliyorum...




Yorumlar

  1. Eril enerjim fazla olduğu ve onu azaltıp dişi enerjimle dengelemem gerektiği için yin yoga yapmak istiyorum ama ben 4-5 dk duramıyorum aynı pozisyonda. Biliyorum amaç da zaten durmayı öğrenmek biraz ama işte... Yazdan beri planlarım arasında. Belki de artık zamanı geldi tekrar denemenin. İlham için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba yin yogada ısınmaya gerek olmadığı için biraz nefes egzersizinden sonra hareketlere yabancı değilseniz evde daha kısa zaman aralıklarıyla yapabilirsiniz. Zihin izin vermiyor bu durşlara aslında. Yavaş yavaş pratiklerle beden ve kaslar hafızaya alınca zihinde yavaş yavaş serbest bırakıyor. Ben ilk kez yaptım bu kadar uzun duruşunun sebebi yaklasik 1.5 yıldır kesintisiz yoga yapıyor olmam son üç aydır haftada üç gün stüdyoda yapıyorum bedenim daha açık ama buna rağmen bu sabah bütün kaburgaların ağriyarak uyandım:)) çalışmışlar ne güzel dedim en fazla yarın da agrır sonra geçer nasıl olsa. Kendini ikna etmek bence olayın püf noktası:)) sevgiler

      Sil
    2. Gerçekten de zihin izin vermiyor. Ama dediğiniz gibi bedenle başlayıp zihni de alıştırmak lazım. Ne zaman yoga yapsam kendimi çok daha iyi hissediyorum. Bunu bile bile yine de ertelemek, yapmamak... İnsan garip bir varlık :)

      Sil
    3. Aslında bunu da yapan bence zihin:))

      Sil
  2. Ay ne güzel Bilge'nin tatili gönlünce geçmiş, şimdiden 2. dönemde başarılar.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder