BİLGE'YE BİR HALLER OLDU

Evet içinden "canavar halleri "çıkıyor, vuruyor ,döküyor, saçma sapan laflar ediyor. Kızınca da "anneyi sevmiyeceğim artık" diye bir ağıt tutturuyor, tabi bunun baba versiyonu da var. Yatarken bile kulağımda "anneeeeeeeeee" diyen sesini duyup gece kaç kez uyanıyorum. Geçer diye kendimi teselli etmeye çalışıyorum.



Dün o boncukları ipe dizerken, ben de bu kolyeyi bitirdim. İki gündür manavın gazına gelip dört kg. kadar aldığım bezelyeleri ayıkladım. Bir ara Bilge' yi yardıma çağırdım ama o hiç oralı olmadı. Akşam güç bela bitirdim, bu arada ev de benden başka bezelye seven de yok:)

Bu manzarayla akşam üzeri parkta karşılştık. Bu yaramaz köpek kediyi ağaca çıkartmayı başarmıştı, yakından çekmeye çalışırken kedi ağaçtan atladı. Parkta bir kaç tur attılar. Baya komik bir görüntüydü. Bilge kahkahalarla peşlerine düştü.
Dünyada hızla gelişen teknolojinin, kültürleri de geliştirdiğini düşünüyoruz sanırım. İletişimimzin sınırı yok ve çok ama çok medeniyiz. "İnsan hakları" diye bangır bangır bağırıyoruz , geçmişin bile hesabını soruyoruz. Oysa gözümüze sokularak "vahşet" kelimesinin bile az kaldığı olayları seyrediyoruz. İsrail yardım gemisine saldırıyor, insanları öldürüyor. Hatay' da askerler şehit oluyor. Garip histir böyle haberleri görünce, özellikle cinayet haberlerini, bir süre sonra failleri yakalanınca ben şaşkın baka kalıyorum. Çünkü gördüğüm görüntü de iki kaşı, iki gözü olan basbaya insan var. Bilinç altım sanki böylesi bir vahşeti, caniliği her seferinde sanki başka bir canlı yapmış gibi bekliyor. Ama görüntü aynı ve insanın insana ettiğini, insanın doğaya ve diğer canlılara ettiklerini başka hiçbir canlı yapmıyor işte.
Kafamın içi darma duman. Yazım nerden başladı, nerelere geldi. En iyisi ben burda noktayı koyayım.






Yorumlar

  1. Sabah telefonu açık bırakıp kavgalarına devam eden anne kızın çığlıklaını duyunca sizin yernizde olmyı hayal eden beynimin üzerindeki baloncuk birden patladı. bu arada cezve için teşekkürlerimi sunarım..

    YanıtlaSil
  2. daha ne baloncuklar patlayacak dur bakalım.Hayat hep laylom değil şekerim.

    YanıtlaSil
  3. Benim güzel kızımın siniri bozulmuştur ondandır siniri. Hem baharda böyle şeyler normal. O harika bir kızdır annesi. Üzmez seni, ben kefilim ona. Bu arada kolye de harika olmuş yine. Dört kilo bezelyeye ise çok güldüm çünkü aynı şeyi ben de yapıyorum hep. Ne güzel seninle aynı şeyleri yapan insanların olduğunu bilmek. Kucak dolusu sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder