Haftayı bitirirken

Bu hafta çok çabuk bitti. Aralık ayı hep böyle çarçabuk geçer. Hep yoğunluk, hep bir koşturmaca. Bir taraftan yeni yıl coşkusu, bir taraftan tüm yılın envanterini çıkartmak.Neyse okuduğum iki güzel kitaptan bahsedeyim. İlki Doğan Yarıcı' dan "Her Aşk Gibi Yarım".Yazarın okuduğum ilk kitabı. YKY' de kitap kapağına vurulup aldım. Kitap çok ilginç, okurken eski bir Türk filmini izliyorsunuz. Anlatıcı Sadri Alışık, başlıca rollerde; Nüvit Özdoğru, Küçük Ali, Hüsyin Baradan, Salih Tozan, Gürdal Tosun, Necdet Tosun, Aliye Rona, Fatoş Sezer ve daha birçokları...
"Güneş açılıp gölgeler çekildiğinde gölgelerin birleşerek konuştuğu bir semte, Beykoz' a bir güzelleme."
"Niye şaşıyordu ki buna? Neden şimdi yadırgıyordu? Ömrü böyle geçmemiş miydi? Kendini bildi bileli korkular aynı. Aynı şeyleri dinleyerek büyümüş, yaşamış, hep durmuştu. daha önce böyle bir şeye ağlayıp ağlamadığını düşündü. İlkinde de ağlamış mıydı, dünyanın gördüğü ilk savaşta? Bazı ilkleri neden anımsamıyordu insan? İkinci yüzünden mi? Gökyüzünü gördüğü ilk günü örneğin? Bulutların kayışını. Güneşin batışını ilk ne zaman izlediğini?Kendi başına ilk çorbayı içtiği sabahı. Elinin kesildiği ilk öğleden sonrayı. İlk ağlayışını. Önce sağ, çok geçmeden sol gözünün yavaş yavaş perdelenişini, kapanışını, karanlığa gömülüşünü..." (arka kapaktan)

İkinci kitap Yalçın Tosun' dan "Dokunma Dersleri".Yalçın Tosun' un üçüncü öykü kitabı. Diğerleri gibi elime aldığımda 120-130 sayfayı geçmeyen , okuduğum her öyküde ağırlaşan, yüreğime  oturan, son kitabı. Bambaşka bir yazar, bambaşka bir dili var.
"Tutku, keder, utanç, pişmanlık, nefret, dostluk ve dile gelmeyen sevgiden mürekkep öykülerde Yalçın Tosun kalemini bir sihirbaz değneği gibi kullanıyor. Kaşla göz arasında rengârenk duyguları ortaya döküverdiğinde adeta neye uğradığımızı şaşırıyoruz...Dönüp tekrar tekrar okuma isteği uyanınca da bir sonraki öyküye hemen geçilemiyor..." (arka kapaktan)

Bol okumalı, ve keyifli bir hafta sonu diliyorum...






Yorumlar