Toplu Gösterim


İzlediğim filmleri buraya yazmaya karar vermiştim, unutuyorum çünkü. Sonra düşünüyorum nerede izlemiştim, neydi diye dolanıp duruyorum. Tabi fikir güzeldi de buraya eklemeyi unutmuşum. Kolaja sığanları listeledim gerisi haftaya.

"Her Çocuk Özeldir/ Taare Zameen Par"  2007 Hindistan yapımı bu filmden bahsedildiğini duymuş ama Hint filmi olunca (şarkılar, danslar ve havada uçuşan renkleri düşününce ) erteleyip durmuştum. Disleksi (öğrenme bozukluğu diyelim kısaca) üzerine oldukça duygusal bir film. Bilge' yle izledik. Bilge abartısız böğüre böğüre ağladı :)) İzleyin derim (ben de ağladım ama uslu uslu)

"İyi Bir Dinozor"  2015 ABD yapımı filmi Bilge' yle yarıyı tatilinde sinemada izledik. Sinemadaki izleyici topluluğumuz korkunç olduğu için filmin hakkını iyi veremediğimizi düşünüyorum ki buna rağmen çok beğendik. Çok duygusal, çok keyifli bir filmdi. Tekrar izlenecekler arasında.

"Burnt/Çok Pişmiş"2015 ABD yapımı filmi iki sebepten izledim. İlki  aşçılı, yemekli filmleri ayrı bir seviyorum, İkincisi Bradley' i severim . Film öyle ahım şahım değildi, bir numarası yoktu ama izledim kötü diyemem.

"Pay The Ghost" 2015 ABD yapımı filmi sadece biz zamanlar "Nicolas Cage' in hiç kötü filmini izlemedim" dediğimi hatırlayarak aldım. Ay çok kötüydü, korku filmi dediğinde de az biraz mantık olacak değil mi ya?

"Self/Less" 2015 ABD yapımı bu filmi iki sebepten izledim;  Ryan Reynolds ve Ben Kingsley. Beni şaşırtıp hayal kırıklığına uğratmadılar Güzeldi, Koca' da ben de beğendik. Tavsiye ederiz.

"Tehlikeli Yürüyüş/ The Walk" 2015 ABD yapımı bu film de cuma akşamları izlediklerimizden. Koca ve Bilge pür dikkat izlediler ben o ara hem bir şeyler çiziktiriyordum hem izlemeye çalışıyordum. Çok dikkatimi çekmedi galiba. İkiz kuleler arasına ip çekerek dört saat boyunca yürüyen ve oturan (polisleri deli eden) Philippe Petit' in hayatı filmin konusuydu. Bilge ve Koca bayıldı ama ben muhtemelen ayaklarımın yere basmasından yana bir tip olduğum için çok ayılıp bayılmadım.

"Kod Adı U.N.C.L.E" 2015 ABD yapımı 1960 'larda geçen ajanlı felan bir film. Koca bayıldı.Ben bir ara uyudum uyandım ama fena değildi:))

"The Rrevenant/Diriliş  2015 ABD  yapımı filmi hiç sevmediğimi daha önce Oscar mevzusunda belirtmiştim.

"Spotlight" 2015 Abd yapımı bu seneki Oscar ödüllerinde "en iyi film" ödülünü hak eden bir filmdi.
Konu olarak (bölge kiliselerindeki çocuk tacizi) gerecekmiş gibi görünse de sağlam oyuncu kadrosuyla izlenmesi gereken bir film bence.

Özellikle cuma akşamları izlediğimiz filmler bu listede yer buldu.

Keyifli bir hafta sonu diliyorum, iyi bakın kendinize

Yorumlar

  1. Yaşasın bu başlığa da bayıldım, çok teşekkürler :)
    Yevgeni'yi tazdım ben de bloga :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esracım beğenmene çok sevindi, gerçekten çok güzel bir baleydi. Bakalım ufak ufak cumaları yazayım diyorum:))

      Sil
  2. Spotlight'la ilgili ne düşünüyorsun?İzlesem mi izlemesem mi karar veremedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa Handan Spotlight'ı yazmamışım:)) izle bence çok güzel ve eniyi film Oscar'ını haketti bence.Dur ben ekeyim:))

      Sil
  3. her çocuk özeldiri çocuklarla beraber izlemiştik biz de. aynı şekilde salya sümük hep beraber ağlaya ağlaya. ama çok güzel film yaa. hatta sonra 3 idiotu da beraber izledik ve çok sevmişlerdi onu da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 idiot da ikimiz de uyuya kaldık:)) Bir ara izleyeceğiz inşallah:))

      Sil
  4. Sadece 3 ünü izlemişim :)
    Her çocuk özeldir i izlemek bir türlü kısmet olmadı
    izleyeceğim inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ikisini tahmin ettim oscardan ötürü üçüncüyü bilemedim:))

      Sil
  5. Merhaba nereden ulaşıcam bilemedim patlamayı duyunca aklıma geldi nasılsınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şenizcim iyiyiz merak etme olabildiğimiz kadar işte

      Sil

Yorum Gönder