Sevgili Haftanın Ortası Günü

Dün akşam sezonun ilk oyununa gittik. Sevda Dolu Bir Yaz bahsetmiştim ya hani Füruzan' ın öyküsünden uyarlama olan. Çıkışta Sevgili Leylak Dalı ve ben şokta güzelim öyküden geriye kalanın hayreti içerisindeydik. Nasıl kötüydü anlatamam, nereden tutsanız elinizde kalıyordu. Geçen sene de Leylak Dalı' yla o dönmeden bir oyuna gitmiş ve beğenmemiştik. Şansıma tüküreyim.
Eve geldiğimizde Koca ve Efes yeni geliyorlardı. Bizi tiyatroya bırakıp evin aşağı caddesinde mahalledeki tüm köpeklerin toplaştığı bir park var. Akşamları oraya gidiyorlar. Efes oynamaktan bitap düşmüş vaziyette dönüyor. Öyle ki sabah kalktığımda peşimden mutfağa gelmediğini fark edip, salona girdiğimde ayakları havada uyuyordu:))
Fotoğraf hafta sonundan, hiç filtre yok. Sabah güneşi yeşilin her tonunu cömertçe ortaya çıkartmış. Soğuk kış günlerinde dönüp dönüp bakmalık dursun burada.


Pazar günü Bilge' yle Bağzı Kitaplar Kardeştir kitap fuarına gittik. Çankaya Belediyesi bünyesinde Çağdaş Sanatlar Merkezi' nde açılmıştı. Büyük yayınevlerinin yanı sıra adını hiç duymadığım yayınevleri de vardı. Biraz sönüktü ama hiç yoktan iyidir dedik. Bilge kitaplarının parasını kendi ödedi. İşbankası Yayınlarından Mehtaplı Bir Gece 'yi aldı, üç boyutlu nefis bir kitap. Suluboya teknikleriyle ilgili bir kitap, Pera Günlükleri 4 ve adını unuttuğum fantastik bir kitap aldı . Ben de Heinrich Böll' ün üç kitabını aldım.

Gogol' un Palto suna dün başlamıştım, bu sabah bitirdim. Pera Günlükleri 4 e Bilge başlamadan ben okuyayım diye atladım. Kızkardeş bu ayın challange' nı açıkladı. Totalde bin sayfanın üzerinde iki kitap okumak. Ferhan Şensoy' un Başkaldıran Kurşunkalem 'ine Edgar Allan Poe' nun Toplu Öyküleri nin 2. cildini okumaya karar verdim. Yanlarına ufak tefek okumalar sığar mı bilmiyorum:))

Sabah dışarıya kedi maması koyarken bir sarman ayaklarıma sürtüne sürtüne mama kabının yanına geldi, nasıl acıkmış. Karnını doyurup gitti, ardından bir sokak köpeği geldi o da nasiplendi. 
Migros'larda kedi ve köpek mamalarında yüzde elli indirim var, aklınızda bulunsun...

Neyse ben işe döneyim, bu saçma dönemde iyi hesap kitap yapıp, bolca sek sek oynamam gerek...
İyi bakın kendinize...


Yorumlar

  1. 1000 sayfa üzerinde 2 kitap... Hmmmm zor bir çelıncmış
    Şimdiden başarılar ve keyifli okumalar dilerim.

    Ben daha 200 sayfaları bitiremiyorum pppfffff :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Sibelynka sanırım yanlış aktardım iki kitabın sayfaları toplami 1000 geçecek umarım keyifli olur teşekkür ederim bu arada biter biter😉

      Sil

Yorum Gönder