Ve Cuma...



Sabah telefonun alarm sesiyle yataktan fırladım. Hep alarmdan önce uyanırım, demek ki akşam sağlam yorulmuşum. Akşam yoga dersim vardı, burgular, uzamalar, ipe gir, aşağı bakan köpek, mutlu çocuk... en güzeli bitmesine yakın gözlerimin üzerine konan lavanta torbası. Yazın bir kenara, lavantayla kafa bulabilirsiniz:))

Koca' nın işi uzamış Bilge ve Efes evde. Binanın dış kapısını açıp eve doğru yönelince Efes havlıyor, Geldiğimi anlaması nasıl güzel bir duygu.Bilge Işığın Masalları nı izliyor. Ben de oturuyorum yanına, bölüm bitince o kitabını alıp yatağına, ben de duşa gidiyorum. Sıcak su ne güzel.
Binanın dış kapısına alengirli bir sistem yaptılar. Anahtarlar iptal edildi, ufak bir şey var onu okutup geçiyoruz. Yönetici beyefendi her eve ikişer tane vermiş. Güya toplu yaptıracak. Kapı açma şeysinin biri ben de biri Bilge' de. Kapı nöbetim sırasında kaç kez uyuyup uyandım bilmiyorum en sonunda Koca' yı aradım, yahu ne zaman geliyorsun diye arabayı park ediyorum dediğinde havalara uçtum. Kocaya kapıyı açıp, kendimi uyku deryasına bırakırken yöneticiye okkalı bir küfür etmeyi ihmal etmedim.
Günlerdir mutfak masasının bir kenarında çizim defterim var, gelip gidip bir şeyler çiziyorum. Portre çizimiyle ilgili bir kitabım var, oradan eskizler yapıyorum. Bu sabah Bilge kahvaltı yaparken ben de yine çiziyordum. Baktım merakla beni izliyor. Sen de fotoğrafını çekip okulda çizmeyi dene bakalım dedim. İki saat sonra resmin bitmiş halini yolladı:)) ben akşama anca bitiririm. Seviyorum bu çocuğu.

O servis beklemeye giderken ben de balkondan ona bakıyordum. Bilge' nin geldiğini gören iki kedi pıtı pıtı yanına geldi. Ayaklarına sürtünüp, kendilerini sevdirdiler. Sonra koca köpek Kara gelince onlar gitti. Bilge bu sefer de Kara' yı sevdi. Efes' le bana ilk hırlayan ve diş gösteren bir köpektir Kara. Efes' ten iri, simsiyah, bir tek  patileri puantiyeli, bir evin bahçesinde yaşayan bir köpek. Bilge' yle sabah uğurlamaları vesilesiyle Efes' le de barışmış gibiler. Birbirlerini görünce kuyruklar havada fıyt fıytlıyor:))
Bilge servise bindi, Kara bahçesine yöneldi. Ben bir iki saksının topraklarını eşeledim. Geçenlerde diktiğim sardunyalar tutmuş, pek bir sevindim. Çamaşırları toplamaya yeltendim, baktım hafif nemliler,geri bıraktım. Ferhan Şensoy' un Başkaldıran Kurşunkalem ine başladım.Sağolsun Leylak Dalı getirmişti, okumaya dalmışım. Saate baktığımda  kahvaltıya zaman kalmadığını fark ettim. Koca' yla ikimize birer sandviç hazırladım, bir de elma attım çantama.

Ofise geldim, İ. gelmemiş, dünden tahmin etmiştim. Neyse millet gidince ortalığı toparladım, mis gibi oldu her yer. Biraz daha kitap okudum, koca bir fincan çay yaptım kendime.

Hafta sonu için bir plan yapmadım, yarın piyano dersi var. Pazar günü de ufak bir dolaba ihtiyacım var büyük bir ihtimalle bir İkea yaparız.

Keyifli bir hafta sonu dileyerek kitabıma geri dönüyorum...

Yorumlar