Günler Geçerken

 



Beklediğim Sen Değildin muazzam bir çizgi roman. Fabien Toulmé çok iyi bir çizer olmasının yanı sıra iyi de bir anlatıcı. Down sendromlu kızının doğumunu, onu kabullenme süreçlerini anlatmış bu kitapta.
Feridun Oral' ın çocuk kitaplarına bayılırım. Çizgilerine, renklerine o kadar güzeldir ki. Bilge' nin kitaplığından kızlara verirken elimin en son gittiği kitaplar onun kitaplarıydı. Bir Demet Kuru Soğan büyükler için hazırlanmış ilginç bir kitaptı. Çizimlerinden çok fotoğraflar ve anlatı ön plandaydı.Güzel bir kitap olmuş.
Hakim' in Yolculuğu' nun 2. cildi İstanbul' dan İzmir' e, oradan da Yunanistan' a   yanında ufacık oğluyla, Fransa' da ki karısına ulaşmaya çalışmalarının hikayesini anlatıyor . Yine dehşete düşerek okudum. 

Herkes gibi ben de uzunca kapanma sürecini duyunca önce bir panik oldum. Sonuçta desteksiz, yardımsız, ben istedim oldu kararlardan biri daha. Umarım bir işe yarar. 

Ofisi toplayıp eve getirdim. Ofis kapalı ama çocuklar çalışmaya devam ediyor. Ben de evden destek veriyorum. 

Artık yapılacaklar listesi yapmamaya karar verdim. Yaptıklarımı listeliyorum böylesi daha keyifli oluyor. Gerginlik yaratmıyor.

Bu ara kolajlar çok ilgimi çeker oldu. Eskiden hiç sevmezdim ama son zamanlarda güzel işler görünce cazip gelmeye başladı. Toplayıcılığımı kullanırım belki diye düşünüp eski dergileri, kağıtları, fotografları taramaya başladım .Bakalım nasıl olacak.

Çiçek tohumlarını denemek için bir saksıya ektim. Orada çimlendirip bahçeye aktarırım diye düşünüyorum. Henüz topraktan başını uzatan olmadı. Hava iyice ısındı yakında çıkarlar.

Park gezmeleri bu dönemde olmayacak. Evde elimden geldiğince hareket etmeye çalışıyorum. Yoga dersimizin  olmadığı günler Bilge' yle netten Leslie videolarına eşlik edip, ter atıyoruz. 

Bugünler de geçecek, hala karamsarım ama umuduma sımsıkı sarılmayı tercih ediyorum. Kendinize çok iyi bakın...


Yorumlar

Yorum Gönder