10 Ekim

Ekim yağmuru, dökülen yaprakları, üstüm şişhane altım kaval kıyafetleriyle geldi. Bıraktığı hissiyatta biraz böyle, bazı sabahlar hüzünlü, bazen kederli, bazen keyifli bir tanıklıkta geçiyor günler. Durrell kardeşler eşlikçim bugünlerde. Avignon Beşlisinin ikinci kitabı Livia ya da Diri Diri Gömülmek kitabını bitirdim. Sahiden zor bir okumaydı, kim gerçek kim kurgu sorusunu bir taraf atıp olanı okumak ilginç bir deneyim. Sanırım bu deneyim vazgeçme diyor bana:) Oldukça sıra dışı... 
Küçük kardeşin Korfu üçlemesinin ikinci kitabı Kuşlar, Hayvanlar ve Hısım Akraba ise oldukça keyifli, doğa aşığı bir çocuğun gözünden hayvanları, doğayı keşfetmek..
Geçen ay peşimi bırakmayan hastalık hissinden fotoğraftaki bu güzellikle kurtuldum. Zencefil Shot yapıyorum, önceleri bizimkiler burun kıvırsa da, sabah gözünü açan mutfağa içmeye geliyor. Pek çok tarif var. Bence damak tadınıza göre hazırlamak önemli, birkaç denemeden sonra doğru oranı buluyorsunuz. Kök zencefili dilimleyip parçalayıcının içine koyuyorum(yaklaşık 50gr) bir mandalinayı dilimleyip onu da üzerine koyup bızttlatıyorum. Bunu süzdükten sonra, posayı bir kenara koyup kalan kısmı tekrar doğrayıcıya koyup bir limon sıkıyorum, biraz bal, biraz zerdeçal ve bir bardak kadar su koyup tekrar bıtlatıyorum. Sonra şişeye, sabahları aç karnına içiyoruz. Aç karnına midenize iyi gelmezse kahvaltıdan sonra da içebilirsiniz. 

Efes' le akşam yürüyüşlerimiz devam ediyor. Beyfendi yanımızda kimseyi istemiyor, tanıdığımız köpeklere ve sahiplerine bile tahammülü yok. O kadar çok havlıyorki, mecburen bizden uzaklaşıyorlar. uzun uzun yürüyoruz onun ritminde. Ben genelde bir şeyler dinliyorum, bazen aynı ağacın etrafında tur bindirip duruyoruz:)) istediğini yaptırmanın etkisini suratında görüyorum ve delice gelecek ama çok hoşuma gidiyor. 

Bu ay programım baya dolu neredeyse her gün ders veriyorum, biraz yorucu ama olsun, alışırım sanırım. 
Hafta sonları bahçedeyiz. Ağaçları sulamak benim işim oldu. Şimdiden baharı düşünüp ufaktan planlar yapıyorum:)) Sonra hazırlık ve çok çalışmak gerekecek...


Yorumlar