HAFTA BİTERKEN

Koca hafta boyunca kayda değer yaptığım tek kolye. Dün bitirdim, tasma şeklinde düşündüm, o yüzden bu kadar kısa. Kahverengiyi oldum bittim severim, zeminde kullandığım kahverengi boncuk benim en sevdiğim boncuktur ve stoklarımda her daim vardır.

Miyazaki demem yetreli sanırım. Bilge pek rağbet etmese de, ben çok beğendim. Ama hala favorim "Rüzgarlı Vadi"...


Güzel bir filmdi, siyasi boyutunu çok eleştirenler olmuş, ama ben çok hissetmedim. David' in kaçışı, yolculuğu ve sonu güzeldi. İzlenebilir, vaktinizi boşa geçirmeyeceğiniz filimler katagorimde yerini aldı.


"Gözcü" çok değişik bir filmdi. Özellikle bir kazanın, bu denli hasarına tanık olmamıştım. İzleyin derim.
Görüldüğü üzere bu hafta film haftası yapmışım. Elimdeki kitap henüz bitmemesine rağmen, akşam yeni bir kitaba başladım, "Kör Saatçi" Richard Dawkins'in kitabı. Yıllar evvel aldığım bir kitap. Dönem dönem , bölüm bölüm okurum. Garip değil mi ? Evrim konusuyla ilgili bir kararsızlıktan değil, kitabın katagorisinden kaynaklanıyor sanırım. Yarın Bilge' yle kütüphaneye üye olmaya gidiyoruz. Sevgili Umur (elif ada) Ada' yla gittiklerini ve çok keyifli olduğunu yazmış bloğunda. Bu sebepten yarın bir deneyelim dedik. Gelmeyen baharın bedenime etkileri garip. Burnumda hafif bir akıntı, genzimde yanma duygsu ve en kötüsü de gözlerim. Alerji geçmişimiz tüm sülale olarak yoğundur. Ben pek etkilenmezdim, ama bu bahar zor olacak sanırım. Ama bahar gelsin de, katlanabilirim sanırım. Bu arada Bilge dün akşam "keçeli kalemlerin büyülü dünyası" nı keşfetti. Gerçi birkaç gün evvel bir denemiştik, ilk işi eline "pencere "çizmek oldu:)) Dün akşam ciddi anlamda beraber resim denemeleri yaptık. Çok hoşuna gitti, bana elini tutturup bir sürü dinazor, çiçek kız ve kutu kafalar ( oip' ten esinlenerek) çizdirdi. "Birlikte yaptık" diyerek çok sevindi ve akşam anne-kız ilk kişisel sergimizi açtık. En son piknikte topladığımız kozalakları da boyayarak sanatsal gecemizi noktaladık. Bu arada keçeli kalemleri alırken kalın uçlu almak daha verimli olur diye düşünüyorum. Benim gibi büyük bir market yerine bir kırtasiyeden alıyorsanız, sohbet ettiğiniz satıcının " abla eminmisin, keçeli kalem bu genelde aileleri evlatlıktan redde kadar götürüyor" uyarısını da ciddiye almayın:) en çok ikinci banyoda çıkıyor boyalar:))) Herkese keyifli ve sağlıklı hafta sonları diliyorum...








Yorumlar