BALKON MANZARALARI

İçimde ukte olacaktı ,Bilge' ye dalından kopartıp domates yediremeseydim.Sonradan aldığım fidanlar güzel çıktı. Bilge bayılıyor bu domateslere, birazcık rengi kızaran hooop mideye:))
Bunlarda sırasını bekliyor. Keşke daha çok alsaydım bu fidelerden diye hayıflanıyorum ben de, ne yapalım artık seneye...

Bunlarda ilk diktiğim domates ve biber fideleri. Çok cansızlardı ben de sık dikmiştim, "kalan sağlar benimdir" mantığıyla. Hiçbirisi ölmedi ama ürün de vermedi. Seyreltsem mi diye düşündüm ama öyle güzel domates kokusu var ki kıyamadım, duruyorlar artık böyle:))


Sonbaharda annemden getirmiştim bu kalonceyi, kışı mutfakta geçirdi, yazın balkona aldım. Ama anneme son gittiğimde, ondakinin yapraklarının kırmızılaştığını ve pembe pembe güzel çiçek açtığını görünce "Antalya çiçeği" olduğuna karar verdim. Ama olsun bence böyle de güzel:))


Bunlarda ilk kez denediğim maydonozlarım. Tohumu bir gece suda bekletip ektim ama biraz sık oldu. Olmakla olmamak arası kararsız takılıyorlar kafalarına göre. Saksının diğer tarafını tahsis ettiğim nane tohumlarında "tık" yok.




Soğan ve sarımsaklardan boşalan saksılarıma ne yapsam diye düşünürken, geçen seneki horoz ibiklerimin çocukları çıktı, çok mutlu oldum onları görünce:))



Bu saksıda da yine bebek horoz ibiği, kart bir soğan ve bezelye olduğunu düşündüğüm bir bitki var.

Bu hanım "neslihen" , Bilge kendisine böyle diyor. Mutfağımıza teşrifinden beri özellikle akşam üzeri hoş kokusuyla bizleri memnun ediyor. Balkonda da küçük boyları var.Bu arada Bilge' nin ona gösterip, anlattığım her bitkiye farklı bir isim koyduğunu fark ettim. "Neşe palamutları, kala, menekşe ağacı, çiçek ağacı tohumu ağacı (yazıldığı gibi okunuyor)..." gibi. Bir de bilmiş bir hal alıyor gösterirken bunları.

Misafirleri dün bu kuşlara bırakıp, eve döndük:)) Ordan başka bir tanıdıkları aldı onları. Evde üç tane yaşları birbirne yakın çocuk olması "kabus" diye adlandıracağım bir durummuş. İlk yarım saatten sonrası, evlere şenlikti:)) Yaşayanlar bilir, tarife kelimeler yetmeyecek. Ama Bilge için iyi oldu. İlk kez kuzenleriyle bu kadar çok vakit geçirdi. Odası ve oyuncakları konusunda beni şaşırtacak kadar cömertti. Bu arada Allah erkek çocuk annelerine bol bol sabır ve güç versin, bu modelleri görünce Bilge çok sakin gözüktü gözüme...

Yorumlar

  1. Nasıl güzel görünüyorlar bitkiler. Ben de çok özeniyorum. Gel gör ki beni sevmiyor bu bitkiler. Hiç birine bakamıyorum...:(

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Umur, seviyorlardır valla. Geçen sene yaptığım tüm bitkiler ölmüştü ama inat ettim. Kararlı olmak lazım:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder