BİR GARİP DUYGU




Dün Bilge' yi yüzme dersine götürdüm. Her zamanki gibi havuza girmeden ikişerli sıraya girdiler. Yanında yeni gelmiş kendi yaşlarında bir kız çocuğu vardı, tuttu elinden havuza doğru gittiler. Dersin sonunda duşlarda yer bulmak adına, görevliyi atlatıp havuzda onların olduğu yere doğru gittim. Tam yaklaşmıştım durdum. Bilge havlusuna sarılmış, yeni gelen kıza bir şeyler söylüyor, sonra elini yanağına götürüp" ağlama ama" dediğini duydum "annen şimdi gelecek" diğer elinide atmış omzuna teselli ediyor. Baka kaldım, bir anda geleceğe dair bin tane düşünce geçti kafamdan. İçindeki sonsuz sevgiyi hayatı boyunca insanlara nasıl cömertçe sunacağını, buna karşılık çoğu zaman sevgi kırıntılarıyla avunmak zorunda kalacağını, hayal kırıklıklarını, dost kazıklarını düşündüm. İçim burkuldu, hele ergenlikte yaşayacaklarını düşününce mideme kramplar girdi. Tüm bunlar olurken ben hiçbir şey yapamayacağım diye düşünürken, Bilge kafasını kaldırdı ve göz göze geldik. "Anne bak arkadaşıma ağlama dedim, varya ben bugün tek başıma yüzebildiiiim heyooooo" diye boynuma atladı, aldım kucağıma sımsıkı sarıldım... Sanırım hiç birşey yapamamak konusunda yanıldım, ona her zaman sımsıkı sarılabilirim...

Yorumlar

  1. O yüreğindeki insan sevgisiyle kendi yolunu bulur hiç üzülme. Hem hayal kırıklıkları, dost kazıkları, karşılıksız sevgiler de biz insanlar için değil midir? Ayrıca onu hep sımsıkı kucaklayacak bir annesi olduğu için de 1-0 galip hayata karşı. Birbirinizen hiç ayrılmayın dilerim...

    YanıtlaSil
  2. Ha bu arada önümüzdeki hafta sanırım uygun olabileceğim nihayet, bir buluşma ayarlayabiliriz istersen. Mail yollyacağım.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Leylakcığım, ne güzel sözler bunlar, sabırsızlıkla bekliyorum...

    YanıtlaSil
  4. Ay ben onu severim. Bilge çok özel biri. Tanımadan hissedebiliyor insan. Hem sonra senin gibi bir annesi, yol göstericisi var. O da, sen de çok şanslısınız. Güzel kızımın şansı hep bol olsun.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Umurcuğum, inan duygularımız karşılıklı siz de çok özelsiniz. Güzel dileklerin tüm çozuklar ve anneleri için olsun. (babaların da hatırı kalmasın onları da dahil edelim)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder