HAFTA SONU

Cuma günü Büyükbaba, babaanne ve kuzen bizdelerdi. Büyükbabalar cumaresi bizi ektiler, pazar akşam geldiler. Cumartesi kursa gittik, kitapçıları gezdik, alışveriş yaptık. Barış Bıçakçı' nın "Bir Süre Yere Parelel Gittikten Sonra" kitabını aldım. Bilge' ye de Tübitak yayınlarından aldık.
Pazar günü Altınpark' a gittik, Bilge midilliyle altı tur attı.
bu atın saçlarına bayıldım
Biz Koca' yla oturup seyrettik.
Hava çok güzeldi, arada serin serin bir esinti vardı
Bu tabela dikkatimi çekti:))
Çiçek satış yerine girmeden bu güzel ağacı gördüm. Ordakiler "bulut ağacı" dediler. Hayran hayran baktık. Koca uzanıp tohumlarından topladı.
Altınpark çok sakindi, bu sene daha güzel bir düzenleme yapmışlar.Çiçekler, kuşlar, yemyeşil çimler çok güzel göründüler gözüme.
Kuşevinin önünden uzun süre ayrılmadık. Bu kuşun adını şuan hatırlamıyorum ama sultan kuşu diye birşey kalmış aklımda.
Bunun türünü unutmadım "aşk kuşu" yazıyordu:))
ağzında bir çöp, geveleyip duruyordu.
Etrafta bir de doğal ziyaretçiler vardı, gökten çok yerde gölgelerde geziyorlardı.
Altınpark' tan sonra Kale' ye yöneldik. Rahmi Koç Müzesi' ni gezdirdik kuzene. Bilge bilmiş bilmiş odaları gösterdi durdu. Çengelhan buz gibiydi, bir ara bir köşeye kıvrılmak bile geçti aklımdan:))

Bu arada sırlara karışan kitabımı buldum. Nerde bulduğumu söylemeye utanıyorum çünkü hiç aklıma gelmeyecek bir yerden çıktı. Utanarak yazıyorum ama buzluğa koymuşum. Gece kalkıp dolabı tırtıklarsan olacağı bu. Uyku sersemi koydum heralde. Koca' ya gün doğdu "herkese anlatacağım "diyordu, ben burdan itiraf edeyim de kurtulayım. Bu arada kolyelerimden kuzene veriyordum, o da "çok oldu bu kadar gerek yok "diyordu. Ben diğer odaya gidince Bilge Hanım" annem bazen çok ısrarcı olabiliyor, dikkat etmelisin " demiş, çok bozuldum:((((

Yorumlar

  1. kitabı nerde bulduğunu yazmayacaksın diye ödüm koptu, eeee gülmekten kırıldım tabii.

    YanıtlaSil
  2. Sevda demek buzluktan çıktı alemsin. Bu aralar çok buzluk hikayesi duyuyorum. Geçen gün bir ahbap ayakkabısının sıktığını söyledi ben de buzlukte 1 gece beklet açıyormuş dedim. Aradan bir ay geçti, ayakkabımı bulamıyorum diye faceye not yazmış. Ben de buzluğa bak dedim, hakkaten ordaymış:)) Hahah 1 ay buzlukta kalınca ayakkabı iyice küçülmüş:)))
    O ağacın adını ılgın ağacı olarak biliyorum ben.
    Hadi kaçtım...

    YanıtlaSil
  3. Bilge'nin at binme keyfi çok hoş:)
    Kitabı bulduğun yer gülünmeyecek gibi değil ama:)))
    Neyse bulunmuş ya!

    YanıtlaSil
  4. Hay Allah kitabın çıktığı yer güldürdü beni akşam akşam. Havalar sıcak serin serin okurum diye koydum der kurtulursun dillerinden:))
    Bilge nin iyileşmesine sevindim yine de dikkatli olun malum havalar ve yüksek nem, terle tekrarlamasın. Midillinin üzerindeki duruşuna bayıldım, hayvanlara sevgisi ve iletişimineyse hayranım o yazı Bilgeyi hiç korkutmamıştır:))

    YanıtlaSil
  5. Noblesse; yazarken bile utanç duydum ama bu komik olayın günlükteki yerini alması gerek dedim.

    YanıtlaSil
  6. Leylak Abla kız kardeşimde tv kumandasını buz dolabında bulduğunu itiraf etti. Ben deılgın sanmıştım ama bunun pamuk şekeri gibi tüylü kısmı bulut ağacı görsellerine baktım emin oldum ve ilk kez gördüğüm için çok mutlu oldum

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Natali düşündükçe ben de gülüyorum sahiden komik bir durum. Kitap bitmek üzere serin serin iyi gidiyor:))

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Fiamma tatilinin arasında bize uğraman ne güzel. Bilge' nin gerçekten hayvanlarla arası çok iyi, iguana bile ellemişliği var. Yazı daha çok babamızı tedirgin etti yaklaşmayın diyip duruyordu:))

    YanıtlaSil
  9. Sevdacım güldürdün beni çok çok:))) buzluktan çıkan kitap...şu tatil benim tüm özgürlüğümü aldı elimden yoksa yalan olmadı bizim buluşma, hasta bak, kızma birader oyna, kalk okey oyna, resim boyasın birlikte kesin şeklinde iki bebeli kreş modundayım çok daraldım ama çok...:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder