İNANAMADIM



Uzun zamandır kum boncuklarımı ve firketemi elime almamıştım. Zaten boncuğu da bu sebepten olsa gerek az dizmişim. Ben de kolyeyi bocukla tamamladım, ipten çiçek yapıp, boncuktan yapraklar ekledim. Ortaya bu kolye çıktı, demek ki çok ara vermemek lazım.

Geleyim başlığa. Sabah Bilge' yle apartmandan inerken feryat figan bir kadın sesi duyduk. Baktım yolun karşısında park etmiş kapıları açık bir araç, 3-4 yaşlarında bir çocuk, bir adamla kadın arasında çekiştirilip duruyor. Adam bağıra bağıra küfür ediyor, kadın "çocuğumu alamazsın" diye bağrıyor. Çocuk aralarında gelip giderken herkes ben dahil mal mal bakıyoruz. Bir süre sonra kadın bir taksi durdurdu, çocukla birlikte atladı içine, adam arabasıyla deli gibi arkalarından sürdü. O ara plakasını alıp 155' i aradım. Telefon çalarken berbat hafızama güvenemediğim için plakayı tekrarlayıp duruyorum, bir taraftanda yaklaşık 5 km. sonra bir polis noktası olduğunu düşünüyorum. Yardım ummayı bekleyemeyeceğim kadar kötü bir ses açıyor telefonu. Durumu anlatıyorum, plakayı vermek istiyorum, karşımdaki hiç oralı değil. "Aile içi kavgadır" diyor bana, ama çocuk var diyorum, adam çıldırmış gibiydi, kötü birşey olabilir diyorum. "Kadın o kadar zor durumda olsaydı bizi aradı "diyor, belki telefonu yoktur, hiç birşey yapmayacak mısınız diyorum, karşıda sessizlik, "aile kavgasıdır" diye birşey gevelemeye devam ediyor. Telefonu kapatıyorum, plaka hala kafamda tekrarlanıp duruyor, almadı bile. Biran ben mi abarttım diye düşünüyorum, ama hayır abartmadığımı düşünüyorum. Abartmış bile olsam buna müdahale edilmesi gerkmiyor mu?
Kafamda tekrarlanıp duran plaka, Bilge' nin olayla ilgili onlarca sorusu, işe geldim. Hala kadının çığlıkları kulağımda o kadar sinirlerim bozuldu ki. Umarım başlarına birşey gelmez.

Yorumlar

  1. Kolye çok orijinal olmuş Sevda.Farklı ama şık.Derin kare yaka dekolte bir bluz ya da elbise ile ne kadar şık durur.
    Olaya gelince aldığın yanıta şaşırmıyorum.Ben de telefonla düzenbalık yapanlara çattığımda polisi aramıştım ve verdikleri yanıt'paranızı kaptırmadıysanız, yapacak bir şey yok' idi.Yani olay meydana gelmedikçe sorun yokmuş gibi davranılıyor...

    YanıtlaSil
  2. Bence bir insan olarak en doğru davranışı yapmışsınız. Polizlerimiz, aile içi olay deyip kapatıyorlar konuyu. Ama ne yazıkki son zamanlarda medyada aile içi olaylarla ilgili çok acı yazılar okuyoruz.

    Kolyeye gelince; emek isteyen zorlu bir iş olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar sinirlendiğimi anlatamam,deli oluyorum bu ahatlıklarına. Bir arkadaşım vardı kocası tarafından şiddet gören. İlk dayağını yediğinde (ki bu tabir bile ne kadar kötü) polise gitti. Polis de olmuştur kızım bir şey, affet o senin kocan diye cevap verdi. Onların bu mükemmel zekaları değişmedikçe daha dövülen çok kadın olacaktır...
    Çok üzüldüm :(

    YanıtlaSil
  4. Sen mi yaptın kolyeyi ? Aynı hazzır gibi duruyor ...
    Hangi memeur işini yapıyor ki polis de yapsın.Aile içi kavga diye polis müdahale etmeyecemiymiş yani...
    Bence abartmıyorsun sadece polis görevini yapmıyor...

    YanıtlaSil
  5. kolye çok şık olmuş, sade ve yakası açık bir elbiseyle ne hoş durur, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Adam kadını öldürsün o zaman gelirler. Tövbe, tövbee...
    Kolye süper olmuş. Ellerine sağlık. Ne çok teknik biliyorsun maşallah:))

    YanıtlaSil
  7. Bayağı uğraştırıcı bir kolye olmuş ellerine sağlık canım.Ara vermekten değil sıcaklardandır bu hissettiklerin ki boncuk boncuk örmek zor olmalı.
    Diğer konuya gelince polisimiz çok fazla eğitimsiz ne yazık ki, mesleğinin ne olduğunu unutup kendinin ne görev yapması gerektiğini unutup karı koca kavgası araya girilmez diyecek kadar. Düşün düşün ağla ey güzel yurdumun insanı yani:(

    YanıtlaSil
  8. Nazancığım teşekkür ederim. Malesef artık şaşıramıyoruz bile, nasıl bir saçma durumdur bu böyle diye düşünüp duruyorum

    YanıtlaSil
  9. Dilkciğim, aslında ararken için için ilgilenmeyeceklerini biliyordum, ama içim rahat etmedi. Ha aradımda ne oldu, hiçbirşey.Ama şu var umarım yaşamam ama yine böyle birşey görürsem yine arayacağım.Neyse kolyeyi beğendiğine sevindim, aslında o kadar zor değil yapması ttoplamda 2 günümü aldı:)

    YanıtlaSil
  10. Buğdayım, inan dün bütün gün kadının sesi kulağımda arabanın plakası kafamın içinde döndü durdu. İnsanın kendini çaresiz hissetmesi ne kadar kötü birşey.

    YanıtlaSil
  11. İçimizdeki karnaval, ben yaptım, ben yaptım:))

    Aile içi kavga dediler ama ben bunu çok düşündüm. Bir kadın, bir adam ve çocuk gördük diye aile olabileceklerini düşündüm ama belki değildi, belki adam alakasız biriydi, insanın aklına neler neler geliyor

    YanıtlaSil
  12. Noblesse teşekkür ederim, beğendiğinize sevindim.

    YanıtlaSil
  13. Nedret Ablacığım, gazetelerde, tvde gördüğümüz olayların ne kadar yakınımıda olduğunu düşündükçe tüylerim diken diken oluyor.
    Biliyorsun bu işlere ucundan kıyısından bulaşınca, öğrenmek farz oluyor.

    YanıtlaSil
  14. Fiammacığım aslında çok zor değil, boncukları örmek bana hep terapi gibi geliyor. Benim gibi plansız başına oturunca kendine ekstradan işler çıkartıyorsun.

    Aslında dediğin çok doğru, sorunun kaynağı eğitimsizlik ama herkes kafasını sallayıp maaşını alıyor of of ne diyeyim Allah yardım etsin bizlere

    YanıtlaSil
  15. Bence de illaki yaralı ya da ölü olacak ki kadın yardım alsın... Allah yardımcısı olsun...
    Kolye çok güzel olmuş gerçekten

    YanıtlaSil
  16. Mor atölye, çok haklısın malesef böyle. Kolyemi beğendiğinize sevindim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder